KONFEDERASYON HABERLERİ
Arslan: Sendika Komitesi Birliğimizi Güçlendirir
“İslam Dünyasında Sendikacılık” Sempozyumunda konuşan Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, İslam İşbirliği teşkilatı bünyesinde bir ‘Sendika Komitesi’ oluşturulmasını önemsediklerini belirtti. SESRIC Eğitim ve Teknik İşbirliği Departmanı Müdürü Fatih Serenli ise, İslam ülkelerinde faaliyet gösteren sendikalar arasındaki diyalog ve sosyal zemini kuvvetlendirmek amacıyla herkesin sorumluluk alması gerektiğini vurguladı.
Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen) ve İslam Ülkeleri İstatistik, Ekonomik, Sosyal Araştırma ve Eğitim Merkezi (SESRIC) tarafından İstanbul’da düzenlenen “İslam Dünyasında Sendikacılık” Uluslararası Sempozyumu devam ediyor. Programa Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, SESRIC Eğitim ve Teknik İşbirliği Departmanı Müdürü Fatih Serenli, Memur-Sen ve Memur-Sen’e bağlı sendikaların yönetim kurulu üyeleri, uluslararası konfederasyon temsilcileri ve çok sayıda sendika yöneticisi katıldı.
Toplantıda konuşan Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, “Memur-Sen’in aldığı inisiyatif sonucu uluslararası kuruluşlarda yer alan bir çok dostumuzla diyaloğumuzu kuvvetlendirdik ve yeni bir yol haritası üzerinde çalıştık” diye konuştu.
ARSLAN: DAHA FAZLA İŞBİRLİĞİ İÇİNDE OLMALIYIZ
İslam İşbirliği teşkilatı bünyesinde bir ‘Sendika Komitesi’ oluşturulmasının önemli olduğunu kaydeden Arslan, “Bu komitelerin oluşturulabilmesi için bir takım zorluklar vardır. Ama aşılmayacak şeyler değildir. Bu zorlukları aşmak, her ülkedeki sendikaların ülkelerindeki yükümlülüklerini yerine getirmesiyle mümkündür. İslam İşbirliği bünyesinde oluşturulacak bir ekonomik sosyal komite, bizlere sosyal bir zemin hazırlamak için fırsat olacaktır. Bizler İslam İşbirliği Teşkilatı bünyesinde İslam ülkelerindeki sendikaların oluşturacağı bu birliği önemsiyoruz. İslam ülkelerindeki çalışma hayatlarındaki birçok problemin bu şekilde çözülebileceğini düşünüyoruz. Bize düşen tüm katılımcıların bu konuyu kendi ülkelerinde gündeme taşımaları ve çözüme öncülük etmeleridir. Ekonomik sosyal komiteler, sendikaların aralarındaki irtibatı ve uluslararası etkileşim ve etkiyi artırması bakımından da önemlidir” ifadelerini kullandı.
“İslam dünyasında sendikacılık hareketlerinin daha fazla kuvvetlenmesi ve önemsenmesi gerekiyor” diyen Arslan, “İslam dininin Peygamberi Hz. Muhammed (s.a.v), emek ve işçinin önemini vurgulamıştır. Kendi medeniyet dünyamıza bakarak olup bitenleri objektif bir şekilde değerlendirmeli ve sosyal diyalog zeminini oluşturmalıyız. Memur-Sen ve SESRIC’in aldığı inisiyatif sonucu uluslararası kuruluşlarda yer alan bir çok dostumuzla diyaloğumuzu kuvvetlendirdik ve yeni bir yol haritası üzerinde çalışmış olduk” şeklinde konuştu.
SERENLİ: SOSYAL ZEMİNİ KUVVETLENDİRDİK
Sempozyumun önemine vurgu yapan SESRIC Eğitim ve Teknik İşbirliği Departmanı Müdürü Fatih Serenli ise, “İslam ülkelerinde faaliyet gösteren sendikalar arasındaki diyalog ve sosyal zemini kuvvetlendirmek amacıyla bu programı düzenledik, tüm sendikalara söz hakkı ve sunum süreleri tanıyarak ülkelerindeki mevcut sendikal düzen hakkındaki bilgilendirmelerini dinledik. İslam dünyasındaki sendikacılık anlayışı üzerine gerçekleştirilen farklı panellerle ortaya çıkan düşünceleri önemsiyoruz” diye konuştu.