KONFEDERASYON HABERLERİ
BAYINDIR MEMUR-SEN 4. OLAĞAN GENEL KURULU YAPILIYOR
Bayındır Memur-Sen 4. Olağan Genel Kurulu, Kızılcahamam Asya Termal Tesisleri`nde yapılıyor. Burada konuşan Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Eğitim Bir-Sen ve Bayındır Memur-Sen`in yetkiyi almasıyla yetkili sendika sayısının 5`den 7`ye çıktığını belirterek, emeği geçen herkese teşekkür etti.
Memur-Sen olarak sendikacılığı üyelerinin haklarını korumanın yanında, ülke ve insanlığın meselelerine de duyarlı olarak yaptıklarını belirten Gündoğdu, ``Toplu görüşme masasından toplu sözleşmeye geçişe, darbe anayasasından demokratik anayasaya giden yola kadar her alanda Memur-Sen`in emek ve gayretini görmek mümkündür`` şeklinde konuştu. Türkiye`nin demokratikleşme yolunda önemli adımlar attığını da kaydeden Gündoğdu, ``Görev süreleri dolan kuvvet komutanları emekliliklerini istedi, Genelkurmay başkanı istifa etti, ancak süreç kendi mecrasında normal seyrinde devam ediyor. Bunlar gösteriyor ki, Türkiye demokratikleşme yoluna girmiştir, bundan da geriye dönüş yoktur`` şeklinde konuştu.
TOPLU GÖRÜŞME BİTTİ, SIRADA TOPLU SÖZLEŞME VAR
Önlerinde bitmiş bir toplu görüşme düzeni ile başlaması gereken bir toplu sözleşme süreci bulunduğunu ifade eden Gündoğdu, toplu sözleşme hakkının kullanılması konusunda hükümete bahane sunma imkanı bırakılmaması için acil bir çalışma ihtiyaç olduğunu söyledi. Gündoğdu, kamu çalışanlarına grev hakkının vermesinin yanı sıra, siyaset yasağını da kaldıracek yeni anayasa konusundaki beklentilerini açıkladı. Ahmet Gündoğdu, kamu çalışanlarının iş güvencesine dokunulmadan toplu sözleşme hakkına ulaşılmasının önemini vurgulayarak burdaki en büyük payın Memur-Sen`e ait olduğunu kaydetti. Grev hakkının eksikliğinin farkında olduklarını ve yeni anayasada siyaset yasağının kaldırılmasının yanı sıra, grev hakkının verilmesinin en önemli talepleri olduğunu hatırlatan Gündoğdu, ``Onu elde etmek için de çalışıyoruz. Herkesin kamu çalışanlarına toplu sözleşme hakkını istemesine rağmen bunu Memur-Sen başarmıştır.`` dedi.
4/C`LİLERLE İLGİLİ ÇALIŞMADA BULUNACAĞIZ
Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, 4/C statüsünde istihdam edilen kamu görevlilerine yönelik kapsamlı bir iyileştirme yapılmasını istediklerini açıkladı. Gündoğdu, ``İlk olarak 4/C statüsündeki personele eş ve çocuk yardımı ödenmesini, çalışma sürelerine ilişkin 11 ay sınırlamasının kaldırılmasını ve istihdam edildikleri kurumlar tarafından yapılacak sınavlara dayalı olarak durumlarına uygun memur kadrolarına atanmalarını talep ediyoruz`` dedi. Gündoğdu, kadrolu olamayan sözleşmeli kamu çalışanlarının kadroya geçirilmesi için çalışacaklarını ifade ederek, 4-C`lilere bu toplu sözleşmede özel önem vereceklerini, 4-C`lilerin eş ve çocuk yardımından faydalanması için çalışacaklarını ve kadro taleplerini dile getireceklerini kaydetti. Türkiye`nin en önemli sıkıntılarından birinin de işsizlik olduğuna dikkat çeken Gündoğdu, "İşsizliği önlemede kamunun istihdama öncülük etmesini isteyeceğiz. 150 bin öğretmen açığımız var, hizmetli açığımız var, yardımcı sağlık personeline ihtiyaç var. Bunu yaparken, taşeronlaşmayla da mücadele edeceğiz. Kimin dudağının arasında olduğu belli olmayan iş güvencesini kabul etmiyoruz." dedi.
MİLLETE BORCUMUZU ÖDÜYORUZ
Referandumda demokratikleşme ve toplu sözleşme için seferberlik ilan ettiklerini ve Memur-Sen olarak kendilerine düşeni fazlasıyla yaptıklarını söyleyen Gündoğdu, Uluslararası Demokrasi Kongresi ile de demokratikleşmenin yol haritasına katkı sunduklarını kaydetti. Memur-Sen`in yetkili sendika sayısının 5`den 7`ye çıktığını söyleyen Gündoğdu, emeğe geçen herkese teşekkür etti.
Sivil-askeri yüksek yargı ayırımına son verilmesi gerektiğine dikkat çeken Gündoğdu, ``Askeri mahkemeler disiplin mahkemeleriyle sınırlı bir yargı teşkilatı olarak dizayn edilmelidir. Hukukun üstünlüğü ilkesinin tam olarak tesisi için hem yargı bağımsızlığı hem de yargı tarafsızlığı aynı oranda değerli kabul edilmelidir`` diye konuştu.
HEDEF 750 BİN ÜYE
``Üye sayımızı 515 bin 378`e çıkararak Türkiye`nin en büyük emek örgütü olma sıfatımızı perçinledik`` diyen Gündoğdu, ``Beraberinde Eğitim-Bir-Sen`imizin ve Bayındır Memur-Sen`imizin de hizmet kollarında yetkili olmasıyla, onbir hizmet kolunun yedisinde sendikalarımız yetkili oldu. 4. Olağan Genel Kurul`da ortaya koyduğumuz üç yılda `750 bin üyeyle 11 hizmet kolunda yetki` hedefine adım adım yaklaşıyoruz`` ifadelerini kullandı.
AÇILIŞ KONUŞMASINI, KARASAPAN YAPTI
Bayındır Memur-Sen 4. Olağan Genel Kurulu`nun açılış konuşmasını Genel Başkan Abdulhadi Karasapan yaptı. Konuşmasına `Türk sendikal hayatın duayeni` olarak nitelendirdiği Mehmet Akif İnan, `sendikacıların değerli dostları` olarak nitelendirdiği eski Başbakanlardan Necmettin Erbakan ve elim bir kaza sonucu vefat eden Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı merhum Muhsin Yazıcıoğlu`nu rahmetle anarak başlayan Karasapan, ülkemizde ve dünyada sendikal hareketlerin değiştiğini söyledi. Karasapan, sendika üyelerinin beklenti ve taleplerinin de fazlalaştığına dikkat çekerken, Bayındır Memur-Sen olarak beklentilere cevap verebilecek bir sorumluluğa sahip olduklarını vurguladı.
Divan Başkanlığı`na Memur-Sen Genel Basın ve İletişim Sekreteri Halit Ortaköy`ün seçildiği genel kurulda divan üyeliklerine ise Kadir Çiçek, Mecit Erdoğan ve Gürkan Alper seçildi.
.