KONFEDERASYON HABERLERİ
BEM-BİR-SEN, 2009 TOPLU GÖRÜŞME TALEPLERİNİ AÇIKLADI
Kamu İşveren Kurulu ile sendikalar arasında 15 Ağustos 2009 Cumartesi günü Başbakanlık`ta gerçekleştirilecek toplu pazarlık müzakereleri öncesinde, Ankara ve çeşitli illerden gelen itfaiye ve zabıta çalışanları Kızılay Güvenpark`ta hak arama eylemi gerçekleştirdi. Düzenlenen eylemde çocuk itfaiyeciler ve Osmanlı Zabıtan Teşkilatı kıyafetleri içerisindeki zabıtalar, hak arama mücadelesinde arkadaşlarına destek verdiler. Memur-Sen`e bağlı Sendikaların genel başkan ve yöneticilerinin de katıldığı kitlesel basın açıklamasını ulusal ve yerel basın-yayın kuruluşlarından 40`a yakın basın mensubu takip etti. ``TOPLU SÖZLEŞME ANAYASAL HAKKIMIZ``, ``YASAK YASALARDA DEĞİL KAFALARDA``, ``HÜKÜMET UYUMA MEMURUNA SAHİP ÇIK``, ``MEMURUZ HAKLIYIZ KAZANACAĞIZ`` sloganları eşliğinde Güvenpark`ta yapılan kitlesel basın açıklamasında konuşan Bem-Bir-Sen Genel Başkanı Mürsel Turbay, yerel yönetim çalışanlarının 2009 yılı taleplerini basına ve kamuoyuna açıkladı. Kamu İşveren Kurulu ile bu yıl yapılacak olan pazarlıklarda öncelikli ve mutlak taleplerinin, kamu çalışanının Anayasal hakkı olan ve Bem-Bir-Sen tarafından 1994 yılından bu yana kullanılan toplu sözleşme hakkının önündeki bürokratik oligarşinin keyfi engellemelerin kaldırılması olduğunu söyledi.
Bem-Bir-Sen Genel Başkanı Mürsel Turbay, açıklamasında şunları kaydetti:
``Kamu çalışanları içinde en fazla çalışmalarına rağmen en çok mağdur edilen çalışanların başında Belediyeler ve İl Özel İdareleri`nde zor koşullarda hizmet üreten yerel yönetim çalışanları gelmektedir. İçişleri Bakanlığı, ülkenin asayiş ve güvenliğini öncelediği için yerel yönetimlerin sorunları muhatapsız kalmıştır. Hem çalışanların hem de Belediye başkanlarının mağduriyetlerini gidermek için YEREL YÖNETİMLER BAKANLIĞI kurulmasını istiyoruz.
4688 SAYILI KAMU GÖREVLİLERİ SENDİKALRI KANUNU YENİDEN DÜZENLENMELİDİR
Kamu çalışanlarının sorunlarını çözmeyen bu kadük yasanın yeniden düzenlenerek
Anayasal hakları koruyan ve kamu çalışanları üzerindeki kısıtlayıcı hükümleri kaldıran yeni bir yasa yapılmasını istiyoruz.
ZABITA ÇALIŞANLARININ YIPRANMA PAYI VERİLMELİDİR
Yerel yönetimlerin KOLLUK KUVVETİ olan Zabıta çalışanları her gün 200 ayrı kanunu takip etmekle yükümlü olup, kentin güvenliğinden ve esenliğinde sorumlu bulunmaktadırlar. Riskli ve zor koşullarda görev yapan zabıta çalışanlarının yıpranma paylarının 2006 yılı mutabakat metni gereğince verilmesini istiyoruz.
İTFAİYE ÇALIŞANLARININ ÇALIŞMA KOŞULLARI DÜZELTİLMELİDİR
Başkalarının canını kurtarmak için kendi canlarını alevlerin içine atan, çoğu zaman kimyasal maddelerle zehirlenen itfaiye çalışanlarının çalışma koşulları düzeltilmeli ve AB standartlarında yapılandırılmalarının sağlanmasını istiyoruz.
Zor koşullarda görev yapan itfaiye ve zabıta çalışanları bir çok belediyelerde haksızlığa uğramakta ve maktu mesaileri ödenmemektedir. Maktu mesai ücretlerinin belirlenmesindeki Maliye Bakanlığı sınırlaması kaldırılmalı, Zabıta ve İtfaiye çalışanlarına Özel Hizmet Tazminatı ödenmelidir.
İL ÖZEL İDARE ÇALIŞANLARININ SORUNLARI ÇÖZÜLMELİDİR
Yerel Yönetimlerde kârlı yolların açılmasında, köy ve beldelerin önemli sorunlarının çözümünde hizmet üreten özverili İl Özel İdare Çalışanlarının, ekonomik ve sosyal sorunlarının çözülmesini istiyoruz.
Hizmet üretmedikleri halde ek ücret alan üst düzey yöneticiler ek ödemelerden faydalanırken özel idare çalışanları ve Köye Hizmet Götürme Birlikleri`nde görev yapan teknik personel mağdur edilmektedir. Bu mağduriyete bir an önce son verilmelidir.
Belediye ve Özel idarelerde hizmet üreten bayanların iş yoğunluğu göz önünde bulundurularak pozitif ayrımcılık yapılmalıdır.
BELEDİYE ÇALIŞANLARININ AYLIKLARI ZAMANINDA ÖDENMELİ, GENELGELERE UYMAYAN SORUMLULAR HAKKINDA YASAL İŞLEM BAŞLATILMALIDIR
Yerel yönetim çalışanlarının en büyük problemlerinden birisi de, belediyede çalışan memurların bir bölümünün ödenmeyen maaşlarıdır.
Belediye çalışanlarının aylıklarını zamanında alabilmeleri için gerekli bağlayıcı tedbirler alınmalı ve genelgelere uymayanlar hakkında derhal yasal işlem başlatılarak personelin mağduriyetine son verilmelidir.
İller Bankası`ndan gönderilen genel bütçe payı ``ödenek tahsisli`` olarak belediye çalışanlarının aylıklarına karşılık gönderilmelidir. İller Bankası`ndan gönderilen payların yetmemesi durumunda, yetmeyen kısım kadar İller Bankası`na borçlandırma yapmalı ve çalışanların birikmiş alacakları 6 ay içerinde ödenmelidir. Maaşları ödemeyen Belediye Başkanları`na İçişleri Bakanlığı`nın soruşturma izni vermeyerek yaptığı koruma kalkmalı ve haklarında yasal müeyyideler uygulanmalıdır. Maaşını alamayan devlet memuru ayıbı ortadan kaldırılmalıdır.
BASINDAN KÜÇÜK İTFAİYECİLERE VE OSMANLI ZABITALARINA BÜYÜK İLGİ
İtfaiye ve zabıta personelinin ellerindeki `` TOPLU SÖZLEŞME ANAYASAL HAKKIMIZ``, ``YASAK YASALARDA DEĞİL KAFALARDA``, ``ANAYASA 90UYGULANSIN, ÇALIŞMA BARISI SAĞLANSIN``, ``ÖZEL İDAREYİZ BİZ, HAKLARIMIZI VERİNİZ``, ``ZABITAYIZ YIPRANIYORUZ`` yazılı pankartlar ve ``GELİR DAĞILIMINDA ADALET, SENDİKAL HAKLARDA ÖZGÜRLÜK, ÜCRETLERDE EŞİTLİK İSTİYORUZ`` yazılı dövizlerle hak aradığı Güvenpark eyleminde, basının ve kamuoyunun ilgisini en fazla babalarına destek vermek için gelen itfaiyeci çocuklar ile ``torunlarına`` destek vermek için gelen OSMANLI ZABITAN TEŞKİLATI`na mensup zabıtaları canlandıran ekip oldu.
Küçük itfaiyeciler ellerinde taşıdıkları ``BABAMIZ EKMEĞİMİZİ ATEŞTEN ÇIKARTIYOR`` pankartı ile Bem-Bir-Sen Genel Merkezi`nden Güvenpark`a hareket eden korteje katılırken, Osmanlı Zabıtan Teşkilatı Zabıtaları ise `` OSMANLI ALIN TERİNİ KURUTMAZDI, TORUNLARIMIZA DESTEK VERDİK`` yazılı pankartı eylem boyunca indirmediler.
BEM-BİR-SEN`İN 2009 YILI TOPLU GÖRÜŞME TALEPLERİ İÇİN TIKLAYINIZ
.