ARŞİV
Çanakkale Ruhunda Olduğu Gibi Omuz Omuza Yaşamamız Gerekir
Memur Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, 76 milyon insanın kardeşliğinin kendileri için son derece önemli olduğunu belirterek, “Çanakkale ruhunda olduğu gibi, Türk ile Kürt’ün, Alevi ile Sünni’nin omuz omuza yaşadığı kardeşliği tesis etmemiz ve yaşamamız gerekir” dedi.
Memur-Sen Elazığ İl Temsilciliği’nin düzenlediği “Medeniyet Davamız, Demokrasi Mücadelemiz ve Gençlik” konulu konferansta konuşan Ahmet Gündoğdu, akil insan olmanın, akil örgüt olmanın milletin değerlerinde yer almak olduğunu vurgulayarak, “Akil olmak, illegal yapılanmalara karşı olmaktır, millet iradesinin önüne takoz koyan tüm darbecilere karşı darbesavar olmaktır” şeklinde konuştu.
Kanaat Önderlerinin Açtığı Çığırı Yüreklerle Buluşturmak Gerek
“Bütün akil olanlara selam olsun” diyerek sözlerini sürdüren Gündoğdu, şöyle konuştu: “Gömleği giyerken ilk düğmeyi doğru düğmelerseniz bütün düğmeler doğru gider. Bunun için medeniyet değerlerimizi yeniden inşa etmek, kanaat önderlerinin, ölümsüzlerin açtığı çığırı yüreklerle buluşturmak gerek.”
Edebiyatımızın Ne Kadar Güzel Kavramı Varsa Darbeciler Tarafından Kirletildi
Ülkemizde 1960 darbesi ve 1961 Anayasası’yla başlayan sürecin, darbe ikliminin, darbeleri besleyen anayasal kurumlar eliyle yürütüldüğünü kaydeden Gündoğdu, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Anayasa Mahkemesi, YÖK, YAŞ, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu, Milli Güvenlik Kurulu gibi, esasen milleti terbiye etmek için kurulan bu kurumlar vesilesi ile şimdiye kadar bu milletin 10 yılda bir haddi bildirildi. Son süreçte de Ayışığı, Yakamoz, Sarıkız, Ergenekon, edebiyatımızın ne kadar güzel kavramı varsa darbeciler tarafından kirletildi. Bunun için, Ortak Akıl mitingleri yaparak şeytan taşladık. Bunun için, referandumda ‘Toplu Sözleşmeye de Toplumsal Sözleşmeye de Evet’ diyerek inşacılıktaki yerimizi aldık.”
Terör Belasından Kurtulmak İstiyoruz
Medeniyet değerlerinin ortaya konulması sırasında bir medeniyet farklılığının da altını çizmek gerektiğini belirten Gündoğdu, “Birçok medeniyete ev sahipliği yapmış güzel bir kentimizdeyiz. Türkiye’de sendikacılık yapıyoruz, demokrasi istiyoruz, demokratikleşme istiyoruz, çözüm istiyoruz, terör belasından kurtulmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.
Daha sonra basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya gelen Gündoğdu, gazetecilerin sorularını cevapladı.
Son günlerde gündemde olan dershanelerin kaldırılması hakkında düşüncelerini dile getiren Gündoğdu, şunları söyledi: “Dershaneler kapatılmamalıdır, kapanmalıdır. Devletin okulunu diploma doldurma yeri olmaktan çıkarıp, eğitimin verildiği merkeze dönüştürürsek, öğretmeni diploma doldurma memuru olmaktan çıkarıp hayata hazırlıkta inşacı, rehber konumuna getirirsek dershanelere ihtiyaç hissetmeyecek tabloyu ortaya çıkarmış oluruz.”
Eğitimin Üç Temel Sorunu Var
Türkiye’nin gençlik projesinde demokrat gençliğe ihtiyaç duyulduğunu kaydeden Gündoğdu, “Biz daha demokrat gençliğe ulaşamamışız. Eğitim sistemi eleyen bir sistem, sınavlar amaç, hayata hazırlık yok. Öğretmen, anne ve baba, çocuklarını komşunun çocuğundan bir fazla da olsa daha fazla test çözmeye kurgulamış, onun önünde bundan başka değer yok. Nedir bizim gençlerin önüne koyduğumuz tablo: En kaliteli eğitim, sınavda en çok neti yaptıran eğitimdir. Şu anda geçer akçe bu değil mi? İyi meslek sahibi olmak önemlidir, iyi insan olmanın hiçbir önemi yok. Dershaneler sebep değil, sonuçtur. Eğitimin üç temel sorunu var: Birincisi, sistem sorunu. Eleyen sistemden, hayata hazırlığı, doğuştan gelen yeteneklerin önünü açacak, birey olmayı öne çıkaracak bir eğitim kurgusunun ortaya konulması. İkincisi, öğretmen açığının giderilmesi ve öğretmenin bölgeler arası eşit dağılımının sağlanması. Üçüncüsü ise, değerler eğitimi vermek” diye konuştu.
Gündoğdu, eğitim sisteminin, öğrenciyi merkeze alarak yeniden yapılanması, altyapı ihtiyacının giderilmesi ve müfredatın yenilenmesi sonucunda dershanelere ihtiyacın azalacağını ifade etti.
Çanakkale Ruhunda Olduğu Gibi Omuz Omuza Yaşamamız Gerekir
Her zaman mazlumun yanında, zalimin karşısında olduklarını vurgulayan Ahmet Gündoğdu, 76 milyon insanın kardeşliğinin kendileri için son derece önemli olduğunu dile getirerek, “Çanakkale ruhunda olduğu gibi, Türk ile Kürt’ün, Alevi ile Sünni’nin omuz omuza yaşadığı kardeşliği tesis etmemiz ve yaşamamız gerekir. Hepimiz kardeşiz” dedi.
Konuşmaların ardından Memur-Sen Elazığ İl Temsilcisi Murat Ergen, Gündoğdu’ya bir plaket takdim ederek, ziyaretlerinden ve katkılarından dolayı kendisine teşekkür ettiğini söyledi.
Ziyaretler
Genel Başkan Ahmet Gündoğdu, Elazığ Valisi Ömer Faruk Koçak, Fırat Üniversitesi Rektörü Kutbeddin Demirdağ ve İl Milli Eğitim Müdürü A. Aziz Yeniyol’u ziyaret etti.
Ziyaretlerde Memur-Sen Elazığ İl Temsilcisi Murat Ergen, Eğitim-Bir-Sen Elazığ 1 No’lu Şube Başkanı Yasin Karakaya ve sivil toplum kuruluşları da hazır bulundu.