KONFEDERASYON HABERLERİ

DARBELER, DEMOKRASİNİN GELİŞMESİNE ENGEL OLDU
Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, darbelerin ve darbe planlarının demokrasinin gelişmesinin önündeki en büyük engeller olduğunu söyledi.
Memur-Sen Kayseri İl Temsilciliği tarafından düzenlenen `Şekerbank, SBN ve Grup Marmara Sigortacılık` aracılığı ile imzalanan Grup Ferdi Kaza Sigortası`nın tanıtım toplantısına katıldı.
Burada bir konuşma yapan Ahmet Gündoğdu, millet iradesinin engellenmesi için sürekli darbeler ve darbe planlarının gündeme geldiğin hatırlatarak, bunun çözümünün de darbe anayasasından kurtulmakla olacağını söyledi. Gündoğdu, balyoz planları yapanların, millet iradesin yok sayan yargıçlar eliyle korunmaya çalışıldığını söyleyen Gündoğdu, ``Yargıçlar devleti istemiyoruz. Üstünlerin hukuku değil, hukukun üstünlüğünü istiyoruz`` şeklinde konuştu. Dünyada da üstünlerin hukukunun gündemde olduğunu söyleyen Ahmet Gündoğdu, ABD`nin BM`deki konumunun da bunun açık bir örneği olduğunu kaydetti.
* DEVLETİN KENDİSİ DE ETİK OLMALI
Demokrasinin kurumsal olarak yerleşmesinin şartlarından birinin de, etik kavramının devlete de hakim olmasından geçtiğini söyleyen Gündoğdu, ``Ancak, devletin üst kurumları Etik Kurul kapsamı dışında, devlet bundan muaf. Etiğe uyması istenen sadece gariban kamu çalışanı. Bu nasıl etik anlayışıdır?`` dedi.
* HERKESİN SESİ OLACAK YENİ BİR ANAYASA HAZIRLANMALI
``Memur-Sen olarak, sosyal ve siyasal bütün kesimlerin görüşlerini ifade etmesini sağlayacak, Anayasaya hazırlanış sürecinden itibaren meşruiyet kazandıracak, yeni Anayasa çalışmaları için ortak zemin oluşturacak bir ``Hukuk Şurası`` toplanmasının yararlı olacağını düşünüyoruz`` şeklinde konuşan Ahmet Gündoğdu, bu konudaki önerilerini şu şekilde açıkladı: ``Olabildiğince kısa sürede ve olabildiğince zengin bir katılımcı profiliyle gerçekleştirilmesi gereken Şur`ada; yeni Anayasa, yargı reformu, sivil-asker ilişkileri, temel hak ve özgürlükler, çalışma hayatı, sendikal özgürlükler, toplu sözleşme ve grev hakkı başta olmak üzere farklı konu başlıkları masaya yatırılmalıdır. Şur`ada, Anayasal demokrasiden Demokratik Anayasa`ya geçişimizi de sağlamalı. İşte o zaman ``demokratik sosyal hukuk devleti``nde yaşadığını ifade ve idrak etmekten kaçınmayacak bir insan topluluğuna kavuşacağız.``
Bu süreçlerin gerçekleşmemesi ve milletin yeni Anayasa beklentisinin karşılanmaması halinde, yürütme ve yasamanın ``yargı organları yetki ve görevlerime müdahale ediyor``, yargının ``yasama ve yürütme erki bana baskı yapıyor`` serzenişlerinin duyulmaya devam edileceğine dikkat çekti.
* YARGI, YETKİ GASPI YAPIYOR
Anayasada, yönetmeliklerde olmayan bir 367 dayatması ile ülkenin bir kaosa süreklindiğini hatırlatan Ahmet Gündoğdu, 411 milletvekilinin `evet dediği bir değişikliği Anayasa Mahkemesi`nin 7 oyla iptal ettiğini söyleyerek, bunların alanına müdahale edildiğini söyleyen yargının yaptığı yetki gasplarına bir örnek olduğunu söyledi.
Dilekçe sahibine göre karar alan Danıştay`ın da verdiği kararlarla yürütmenin yerine geçmeye çalıştığını söyleyen Gündoğdu, yargıçlar hükümeti istemediklerini ifade etti.
* DARBEYİ RÜYASINDA GÖRENLER BİLE CEZALANDIRILMALI
Darbeyi rüyasında görenlerin bile cezalandırılması gerektiğini söyleyen Gündoğdu, ``Eğer bu ülke değil darbeyi gerçekleştirmek, rüyasında bile görenlere ceza getirmezse demokratikleşmeyi bir hayal olarak görmelidir. Peygamber ocağı olan askerlere yargıya müracaat etme hakkını kapatırsanız, Yaş Kanunları, ordudan atılan askerlere siz yargıya müracaat etme hakkını kapatırsanız; akşamdan YARSAV olarak milletin değerlerini şikayet etmek için dilekçe yazarak sabah HSYK olarak karar veren, cevap veren yargıçların bu oluşumunu nasıl insan hakları ile izah edebileceksiniz. Öyleyse bu ülkede memura verilen uyarı ve kınama cezası gibi YAŞ kararları, HSYK`nın kararları da yargıya açılsın. Yanlış yaptıkları kararlar hukukun duvarına toslasın. Herkes yaptığı işi adam gibi yapsın`` diye konuştu.
* AYDIN KALKAN: GÜÇLÜ BİR AİLEYİZ
Toplantının açılışında konuşan Memur-Sen Kayseri İl Temsilcisi Aydın Kalkan ise, Memur-Sen`in sendikal duruşunun net olduğunu, üyelerinin ekonomik kazanımlarını artırmanın yanında sosyal haklarının da güvencesi olmak için çalıştıklarını söyledi. SBN ile yapılan anlaşma sonucu, Memur-Sen üyelerinin önemli kazanımlar elde edeceğini söyleyen Aydın Kalkan, ``Biz büyük ve güçlü bir aileyiz`` dedi.
* İL DİVAN TOPLANTISI DA YAPILDI
SBN anlaşmasının tanıtım toplantısının ardından, Kayseri İl Divan Toplantısı yapıldı.
İl Divan Toplantısına Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu`nun yanı sıra, Memur-Sen Genel Toplu Görüşme ve Mevzuat Sekreteri ve Enerji Bir-Sen Genel Başkanı Hacı Bayram Tonbul, Memur-Sen Genel Eğitim ve Dış İlişkiler Sekreteri Ahmet Kaytan, Eğitim Bir-Sen Genel Sekreteri Halil Etyemez, Diyanet-Sen Genel Teşkilat Sekreteri Mehmet Ali Güldemir ve Diyanet-Sen Genel Dış İlişkiler Sekreteri Mehmet Yaman da katıldı.
.