KONFEDERASYON HABERLERİ
Genel Başkan Ali Yalçın Sultanbeyli’de Teşkilatla Buluştu
Sultanbeyli Buluşması’nda konuşan Genel Başkan Ali Yalçın, Eskişehir’de 9 Memur-Sen üyesinin sürgün edilmesine tepki gösterdi.
Memur-Sen Sultanbeyli İftar Buluşması, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, Eğitim-Bir-Sen İstanbul 4 No’lu Şube Başkanı Talat Yavuz, il ve ilçe şube yönetimleri, kamu görevlileri ve aileleri ile çok sayıda vatandaşın katılımıyla gerçekleştirildi.
Programda Memur-Sen teşkilatına hitap eden Yalçın, 31 Mart seçimlerinden sonra sendikal baskıların faşizan uygulamalara dönüştüğünü aktardır. Yalçın, Eskişehir’de 9 kişinin görev yerlerinin değiştirildiğini söyleyerek yapılanların eski Türkiye’yi hatırlattığını ifade etti.
“Demokrasi dediler faşizm çıktı. Özgürlük dediler baskı, şantaj ve sürgün çıktı” diyen Yalçın, “En son kıyım Odunpazarı Belediyesi’nde yaşandı. Bilgisayar işletmenini hayvan barınağına süren Belediye, uyguladığı sürgün politikalarıyla iş güvencesi üzerinde baskı oluşturuyor. Aynı belediye veteriner teknikerini hayvan barınağından alıp park ve bahçelere, kültür hizmetlerinde çalışan tercümanı hayvan barınağına sürgün etti. Odunpazarı Belediyesindeki Yöneticilerin iki dudağı arasına hapsedilen güvencesizlik hali son bulmalı” ifadelerini kullandı.
“Örgütlü gücümüz ve direnme azmimizle Odunpazarı Belediyesindeki baskı ve yıldırma politikalarına karşı sonuna kadar direneceğiz” diyen Yalçın, yapılanların hukuksuz olduğuna dikkat çekti. Yalçın, “Sendikal örgütlenme özgürlüğüne müdahale, Anayasamız başta olmak üzere, 4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanununa, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesine, ILO Sözleşmelerine ve insan haklarına ilişkin uluslararası sözleşmelere aykırıdır. Odunpazarı Belediyesi’nde yaşanan keyfi uygulamalar kanunlarla güvence altına alınmış çalışma barışını tehdit etmektedir” şeklinde konuştu.
Kamu Görevlileri Çözüm Bekliyor
3600 ek gösterge vaadinin memur üzerinde heyecan üretmeye devam ettiğini kaydeden Yalçın, bu konuda tarihin artık netleşmesi gerektiğini söyledi. Sözleşmeli memurların da birçok probleminin olduğunu belirten Yalçın, memurun eşiyle işi arasında bir ikilemde bırakılmaması gerektiğini ve tüm mağduriyetlerin giderilmesinin elzem olduğunu ifade etti. Yalçın, Yardımcı Hizmetliler’in de GİH sınıfına geçirilmeleri gerektiğini kaydetti.
Programda bir konuşma yapan Eğitim-Bir-Sen İstanbul 4 No’lu Şube Başkanı Talat Yavuz ise, Memur-Sen teşkilatları olarak yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi.
İftar programı, aile fotoğrafı çekimiyle sona erdi.