ARŞİV
GENİŞLETİLMİŞ BAŞKANLAR KURULU TOPLANTISI MEMUR-SEN AİLESİNİ BULUŞTURDU
Memur-Sen tarafından Antalya’nın Alanya ilçesinde düzenlenen Genişletilmiş Başkanlar Kurulu Toplantısı devam ediyor. Memur-Sen ailesini buluşturan toplantıda bağlı sendikaların genel başkanları, il temsilcileri bir araya geldi. Memur-Sen ailesini buluşturan toplantıda birlik ve beraberlik mesajları verildi.
Yapılan toplantının birinci gününde Memur-Sen’e bağlı bazı sendikaların Genel Başkanları birer konuşma yaparak yürüttükleri çalışmalar hakkında katılımcılara bilgi verdiler.
Bayraktutar: İnsanı Merkeze Alan Sendikacılık Yapıyoruz
Diyanet-Sen Genel Başkanı ve Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bayraktutar, insan merkezli, ‘halka hizmet hakka hizmettir’ düsturunu ilke edinerek sendikacılık yaptıklarını söyledi. Diyanet-Sen’in yetkili olduğu günden bu yana sayısız kazanımlara imza attığının altını çizen Bayraktutar, “Memur-Sen’in önderliğinde toplu görüşmeden toplu sözleşmeye geçtik. 12 bin 500 imam hatibin kadroya alınmasını sağladık. Personel maaşlarının dört kat artırılmasına öncülük ettik. Diyanet Tv’nin kurulmasını sağladık.” dedi.
Bayraktutar, sendikacılığın yanı sıra milli ve manevi konularda da öncülük ettiklerini kaydetti. Mehmet Bayraktutar, “Ülkemizin, milli politikaları çerçevesinde Somali’ye, Gazze’ye, Suriye’ye, Arakan’a , Van’a ve Samsun’a yardımda bulunduk. Memur-Sen’e bağlı sendikalar sadece ülkemiz ve insanımız için değil medineyet coğrafyamızın dertleriyle dertlenmiş. Yardıma muhtaç insanların ihtiyaç duyduklarında her zaman yardım elimini uzatmıştır.
“Bem-Bir-Sen Herkese Model Sendika Olduğunu Gösterdi”
Bem-Bir-Sen Genel Başkanı Mürsel Turbay Bem-Bir-Sen’in yapmış olduğu çalışmalar hakkında katılımcılara bilgiler verdi. Turbay şunları söyledi, “Bem-Bir-Sen olarak yetkili sendika olmada 8 yılındadır. 60 bin üyesiyle yetkimizi taçlandırıyoruz. Rakiplerimizin toplam üyelerinin iki katı üyeye sahibiz.
Yapmış olduğumuz çalışmalar ile model sendika olduğumuzu her zaman kanıtlamaktayız. Bu anlamda 19-22 Nisan tarihleri arasında yapmış olduğumuz “Uluslararası Sendikal Hareket ve Kamu Hizmetleri Panelimize” 17 ayrı ülkeden sendikacılar gelerek 4 ayrı oturumda dünya sendikacılığını tartıştık. Bu güne kadar 30 ülke ile yapmış olduğumuz iş birlikteliklerini bu panelle taçlandırmış olduk.
Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan:
Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, sendika olarak her geçen gün daha da artan üye sayısının yanı sıra dünyanın dört bir yanında da üyelerinin bulunduğunu söyledi. Genel Başkan Yazgan, “Türkiye’de değil dünyanın dört bir yanında teşkilatlanan tek sendikadır. Dışişleri Bakanlığı bünyesinde dünyanın dört bir yanında görev yapan üyelerimiz var. Avrupa’da, Afrika’da dünyanın birçok bölgesinde Türkiye’nin milli hassasiyetlerini, manevi değerlerini, gelenek ve göreneklerini anlatıyoruz.”
Ulaştırma Memur-Sen Genel Başkanı Cankesen:
Toplantıda konuşan Genel Başkan Can Cankesen 750 binlere ulaşan Memur-Sen’in temelinde teşkilatının gücü olduğunu söyledi. Memur-Sen üyesinin birbirinden kıymetli, bu milleti temsil eden değerlere sahip olduğuna dikkat çeken Cankesen, bu değerlerin yıllar süren bir birikim sonucu oluştuğunu kaydetti.
Ulaştırma Memur-Sen’nin aldatmayan ve aldanmayan sendikacılık diyerek abartıdan ve sahte vaatlerden uzak durarak, bugüne kadar vaat ettiği çağdaş ve üretken sendikacılık adına önemli kazanımlar elde ederek, Ulaştırma hizmet kolunda çalışanlarının dikkatini çekmiştir” dedi.
Karasapan: Sakat Özürlü İfadesi Tarihe Karıştı
Bayındır Memur-Sen Genel Başkanı Abdulhadi Karasapan, sendika olarak sundukları teklifle, sakat, özürlü gibi insanları rencide eden ifadelerin kullanılmayacağını, bunun yerine engelli ifadesinin kullanılacağını açıkladı. Genel Başkan Karasapan, 12 bin üyenin haklarını en iyi şekilde almaları için mücadele ettiklerini söyledi. Sendikacılığın yanı sıra birlik ve beraberlik projelerine, sosyal projelere imza attıklarını anlatan Genel Başkan, ‘Kardeş Şehirler’ projesi kapsamında İstanbul ile Diyarbakır’ın,Edirne ile Kars’ın, Sinop ile Mersin’i birbirine bağlayacaklarını söyledi. İlk olarak İstanbul ile Diyarbakır’ın kardeş şehir ilan ettiklerini kaydeden Karasapan, “Önümüzdeki günlerde başlayacak projeyle Diyarbakır’dan 2 bin 500 ilkokul ile lise öğrencisine spor kıyafet yardımı yapılacak.” dedi.
Kültür Memur-Sen Genel Başkanı Mecit Erdoğan:
Erdoğan ise, “Sendikamız kurulduğu 22 Mayıs 2003 günümüze kadar gelinen süreçte, her fırsatta ve her platformda bir taraftan milletimizin lehine olan evrensel değerleri gündeme taşırken diğer taraftan da sendikacılığı medeniyetimizin ve kültürümüzün değerleriyle buluşturmuş ve sivil toplum alanında yeni değerlerin üretimine önemli katkılar sağlamaya çalışmıştır.” diye konuştu.
2003 öncesinde özellikle kültür, turizm ve sanat alanlarındaki sendikacılık anlayışı, genel anlamda sadece ücret sendikacılığına indirgenmiş olduğunu söyleyen Mecit Erdoğan, Kültür Memur-Sen’le birlikte bu anlayış reforme edilerek hizmet sendikacılığı ve değerler mücadelesi vurgusu ön plana çıkarıldığını belirterek şunları kaydetti:
“Sendikamız yapıcı ve inşacı kimliğiyle sorunların parçası değil çözümün paydaşı olma yolunu seçmiş, birlikte yaşama kültürünü her zaman canlı tutmuş, ayrıştırıcı değil birleştirici tutum içinde olmuş ve ötekileştirmeden herkesi kucaklama politikası benimsemiştir. Sendikacılığı kavga ve çatışma alanı hâline getiren anlayışlara karşı Kültür Memur-Sen, insanı ve insani değerleri önceleyen, sendikacılığın dilinin barış, huzur, diyalog ve ortak aklın dili olabileceğini, kurulduğu tarihten günümüze kadarki faaliyet ve uygulamalarıyla kanıtlamıştır.”
Engelli Çalışanlar Komisyonu Başkanı Uğurlu: Bizden de Müsteşar Olsun
Memur-Sen Engelli Çalışanlar Komisyonu Başkanı Elvan Uğurlu, Türkiye’de artık engellilerin de müsteşar, genel müdür, daire başkanı olabilmesinin önünün açılması gerektiğini söyledi. Kamuda çalışan engellilerin, engellerinden dolayı yükselemediğini söyleyen Uğurlu, “Hükümet, son yıllarda engellilere yönelik önemli adımlar attı. Yeterli bulmuyoruz. Hükümetin açıkladığı engelli kadrolarına biran önce atama yapılmalı” dedi.
Emekli –Memur-Sen Genel Başkanı Emin Şenver:
Emekli olmuş insanların sendikayla, hak arama mücadelesiyle işi var düşünülmemesi gerektiğini söyleyen Emin Şenver, “Biz emekliler de dün sizin gibi birer devlet memuru idik. Gün gelecek sizde emekli olacaksınız. Emekli olduğunuzda maaşınızın yarı yarıya azalmasıyla emeklilerinde örgütlenmesi gerektiğini anlayacaksınız.” diye konuştu.
İtalya’da toplam sendikaların arasında emeklilerin oranının yüzde 49 olduğunu söyleyen Emin Şenver, “ 2012 yılı verilerine göre de ülkemizdeki emekli sayısı 132 ülkenin nüfusunu geçmiş ve 9 milyon 850 bine ulaşmıştır. Bu rakam bile emeklilerin örgütü bir şekilde hak aramaları gerektiğini ortaya koymaktadır. Çünkü emeklilerin yüzde 99’u aldığı maaştan memnun değildir. Bunu aldığımız telefonlardan da anlıyoruz” şeklinde konuştu.