ARŞİV
GÜNDOĞDU: DAHA İYİ BİR ANAYASA İÇİN, PAKETE EVET DİYECEĞİZ
Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, yapılacak anayasa değişikliğinde, gereksiz hiçbir madde bulunmadığını, aksine her maddenin bu milletin geleceği adına başka bir anlamı olduğunu söyledi. Paketin bu haliyle ülkenin geleceği için yeterli olmayacağını belirten Gündoğdu, “Paket yetersiz diye karşı çıkmak yerine, hiçbirinin lüzumsuz olmadığına inandığımız bu değişiklik paketinin, başka bir iyiye vesile olması için ‘EVET’ diyeceğiz. Çünkü, iyi; iyinin düşmanı değil, tamamlayıcısıdır” dedi.
Ahmet Gündoğdu, Memur-Sen İl Temsilciliği tarafından düzenlenen iftar programıyla Afyonkarahisar Sivil Anayasa Platformu’nun düzenlediği ‘Güçlü bir gelecek için güçlü bir EVET’ toplantısına katıldı.
* İFTARA KATILIM YÜKSEKTİ
Memur-Sen Afyonkarahisar İl Temsilciliği’nin Garden Kale Otel'de verdiği iftar yemeğine katılan Gündoğdu, referandumda 'evet' denilmesi için Memur-Sen'in sorumluğunun çok fazla olduğunu bildirdi.
Memur-Sen'in 'Evet'leri artırmak için millete öncülük yapmak zorunda olduğunu dile getiren Gündoğdu, "Böyle bir sorumluluğumuz var. Dün toplu sözleşme istiyorduk, şimdi toplu sözleşme hakkımız pakette. Dün yargı reformuna ihtiyacımız vardı, 367 dayatması ile 411 milletvekilinin başörtülü kızların üniversitede serbestçe yapılsın dediği kararı 7 yargıcın yok sayması bu ülkenin demokratik devlet değil, yargıçlar devleti olduğunu göstermektedir. Açık söylüyorum. Başörtüsü gibi evrensel olgumuzun gereği doğuştan gelen haklar yasa ile anayasa ile serbest kılınamaz yasa ile anayasa ile yasaklanamaz hiçbir yargıcın da bunu yasaklamaya gücü yetmez." dedi.
Gündoğdu, şöyle devam etti:
"Bu paket, darbecilerin tamamıyla hesaplaşmayı beraberinde getiren ve darbecileri koruyan geçici 15. maddeyi anayasadan çıkarmaktır. Hukuk inşallah 60 yılla hesaplaşıp, darbecilerin tamamıyla hesaplaşmayı beraberinde getiren ve darbecileri koruyan geçici 15. maddeyi anayasadan çıkarmaktır ki; bu milletin bu zamana kadar yapmış olduğu en güzel iş bu olacaktır. Referandumda 'evet' denmesi ile 72 milyonu kucaklayacak öteki oluşturmayacak milletin anayasasını oluşturmak üzere 'evet' ufkudur ki; Memur-Sen ailesine düşen en önemli görev de budur. Öncülerin sesine kulak veriyoruz. Örgütlü toplum yöneten toplumdur, örgütsüz toplum güdülen toplumdur. Güdülen toplum asla olmayacağız. Milletin değerlerinin yanında yerimizi alacağız. Milletin değerlerini asla pazarlık konusu yapmayacağız."
* ÇELİK: HEM ÜYELERİMİZ, HEM ÜLKEMİZ İÇİN ÇALIŞIYORUZ
İftar yemeğinin açılışında konuşan Memur-Sen İl Temsilcisi Abdullah Çelik ise, hem üyelerinin hem de ülkenin kazanımları için mücadele ettiklerini söyledi.
Çelik, Memur-Sen’in vesayete, anti demokratik uygulamalara tahammül etmesi ve kabul etmesinin mümkün olmadığını da belirterek, “Türkiye’nin en büyük sivil toplum örgütü olarak yolumuza devam ediyoruz. Özgürlükçü, demokratik bir anayasa isteğimiz sürüyor. Üyelerimiz şunu iyi bilsinler ki, toplu görüşme masasında hakları ne kadar savunuluyorsa, bireysel hak ve özgürlükleri için de o kadar mücadele ediliyor” dedi.
Memur-Sen Afyonkarahisar İl Temsilciliği'nin verdiği iftar yemeğine Memur-Sen Genel Başkanı Gündoğdu'nun yanı sıra AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Sait Açba, Halil Aydoğan, İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel, AK Parti İl Başkanı Mehmet Zeybek, Eğitim Bir-Sen Genel Sekreteri Halil Etyemez, Memur-Sen’e bağlı sendikaların şube başkanları ve Memur-Sen üyeleri katıldı.
* DARBECİLER KİRLETTİ, EVET’LE TEMİZLEYECEĞİZ
Sivil Dayanışma Platformu’nun toplantısında da konuşan Ahmet Gündoğdu, yeni anayasanın, darbeler ve darbecilerin kirlettiği demokratik hayatımızı aydınlatacağını kaydetti.
1961 yılında çıkarılan TSK İç Hizmet Tüzüğü ile, cumhuriyeti, cumhurdan koruma görevinin askere verildiğini ifade eden Gündoğdu, “Dünyanın hiç bir yerinde böyle bir uygulama yoktur. Bizdeki toplum mühendislerinin, cumhurla cumhuriyeti birbirinden ayrı tutma projesidir” şeklinde konuştu.
Anayasa Değişiklik Paketi’ninin, ‘devletin milleti olarak devam mı edeceğiz, milletin devleti mi olacağız’ sorusuna cevap içerdiğini de ifade eden Ahmet Gündoğdu, “Yapılan, devletin milletinden, milletin devletine geçiştir. Üstünlerin hukukundan, hukukun üstünlüğüne geçiştir. Tam demokratik bir ülkede, laikliğin inananların inancının garantisi olduğu, milletini tanıyan bir sosyal devlet için anayasa değişikliğine ‘EVET’ denmelidir” dedi.
12 Eylül darbecileriyle hesaplaşmak, yeni darbecilerin oluşmasını önlemek ve darbelerin önüne geçmek isteyen herkesin, darbecileri koruyan geçici 15. maddenin kaldırılmasının hatrına bile olsa pakete ‘EVET’ diyeceğine olan inancını belirten Gündoğdu, “Biz, hem vatandaş olarak, hem sivil toplum örgütü olarak pakete EVET diyeceğiz. Vatandaş olarak ‘EVET’ diyeceğiz; çünkü demokratikleşmenin önü açılıyor. YAŞ, HSYK kararlarının bir kısmı bile olsa yargıya açılıyor. Yargı bağımsızlığına adım atılıyor. Sivil toplum örgütü olarak, memur sendikaları konfederasyonu olarak, yıllardır talebimiz olan toplu sözleşme, grev hakkı eksikliğiyle pakette yer alıyor” şeklinde konuştu.
Hak-İş Genel Başkan Yardımcısı, Hizmet-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan da konuşmasında, anayasa değişikliğinin toplumsal barışı sağlamasının, anti demokratik kanunların yol açtığı haksızlıklara maruz kalanlardan özür dileme anlamına geleceğini ifade etti.
Daha sonra, sırasıyla Darbecilere Karşı 70 Milyon Adım Koalisyonu adına Arife Köse, ASDER Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Hacımustafaoğulları, Genç Siviller adına Neslihan Demir ve Sivil Dayanışma Platformu Başkanı Ayhan Ogan birer konuşma yaptı.
Programa AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Sait Açba, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, İl Genel Meclis Başkanı Salih Sel, AK Parti İl Başkanı Mehmet Zeybek ve Eğitim Bir-Sen Genel Sekreteri Halil Etyemez de katıldı.