KONFEDERASYON HABERLERİ
GÜNDOĞDU: ERGENEKON PLANLARINI GÖRDÜKÇE, YAZICIOĞLU`NU DAHA BİR MİNNETLE ANIYORUZ
Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Sivas ve Tokat iline ziyaretlerde bulunurak, sendikal etkinliklere katıldı. Sendika çalışmalarının yanı sıra ziyaretlerde de bulunan Ahmet Gündoğdu, Tokat`da bir basın toplantısı düzenleyerek gündemi değerlendirdi.
YAZICIOĞLU, `NAMLUSU HALKA DÖNEN TANKA SELAM DURMAM` DEMİŞTİ
Ahmet Gündoğdu, sendikal çalışmalarda bulunmak üzere geldiği Sivas`da bir takım ziyaretlerde bulundu. Ziyaretlerine Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp`ü ziyaret ederek başlayan Gündoğdu, burada yaptığı açıklamada eğitim ve demokrasinin önemine değinerek, "Demokrasinin önünde engeller var. Bugünlerde bu engelleri yeniden farklı biçimde yürürlüğe koyanlar var. İstiyoruz ki artık Türkiye 72 milyonun kardeşliğini tesis eden, millet iradesini saygın kılan bir konuma gelsin" dedi.
Helikopter kazasında hayatını kaybeden Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı merhum Muhsin Yazıcıoğlu`nun Memur-Sen`in bütün çalışmalarına katılan değerli bir kişi olduğunu ifade eden Aydoğdu, "`Bugünlerde Ergenekon planlarını gördükçe onu daha bir minnetle anıyoruz çünkü o, `Namlusu millete dönmüş tanklara selam durmam` diyerek siyasetçinin yol haritasını çizmişti. Adeta bugün Meclis`te grubu bulunan partilere de bir manifesto bırakmıştı ama bunun yeterince anlaşılıp anlaşılmadığı ile ilgili kaygılarımız var" diye konuştu.
Belediye Başkanı Doğan Ürgüp ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Muhsin Yazıcıoğlu`nun mirasçıları olarak onun yolunda devam edeceklerini belirtti.
VALİ KOLAT`I DA ZİYARET ETTİ
Belediye Başkanlığı`nın ardından Sivas Valisi Ali Kolat`ı da makamında ziyaret eden Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, burada yaptığı konuşmada Türkiye için eğitim ve demokratikleşme olmak üzere iki konu üzerinde durduklarını ifade ederek, "Eğitim sistemimizde sınavları amaç haline getiren bu yapıdan kurtulup hayata hazırlığı öne çıkaramadığımız için, özgür bireyi ilköğretimde yetiştiremediğimiz için demokratikleşmeye giden yolda sıkıntılar yaşıyoruz. Demokratikleşmede millet iradesinin saygınlığını sağlayamadığımız için de bazı sıkıntılar yaşıyoruz" şeklinde konuştu.
Ahmet Gündoğdu geçen yıl düzenledikleri Uluslararası Eğitim Felsefesi Kongresi`nde ve Uluslararası Demokrasi Kongresinde sunulan tebliğlerin yer aldığı iki adet kitabı Vali Ali Kolat`a hediye etti. Vali Kolat ise Gündoğdu`ya teşekkür ederek bu tür çalışmaların Türkiye`nin geleceğine yön vermesi konusunda önemli olduğunu söyledi. Vali Kolat ayrıca kapılarının memurlara her zaman açık olduğunu dile getirerek onların sorunlarıyla yakından ilgilendiklerini belirtti.
Ziyaretlere, Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu`nun yanı sıra Eğitim Bir-Sen Genel Sekreteri Halil Etyemez, Memur-Sen İl Temsilcisi Ömer Anlı ile, Memur-Sen`e bağlı sendikaların şube başkanları ve temsilcileri de katıldı.
TOKAT`DA BASIN TOPLANTISI DÜZENLEDİ
Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu daha sonra, Tokat`a geçti. Burada bir basın toplantısı düzenleyen Gündoğdu, CHP`nin milletin değerlerini Anayasa Mahkemesi`ne taşımayı gelenek haline getirdiğini söyleyerek, "Gandi ile birlikte ismi anılan bir lidere düşen şey Gandi`nin yaptığı gibi insanı, ülkesi, milleti, seçmeni adına iş yapması olması gerekiyorken, yine sipariş geleneği sürdürülüyor" dedi.
MİLLETİN DEĞERLERİ MAHKEMELİK YAPILIYOR
Gündoğdu, ana muhalefet partisinin milletin değerlerini Anayasa Mahkemesi`ne taşımayı gelenek haline getirdiğini, bu tutumunu devam ettirdiğini ifade etti. Gündoğdu, "Milletin değerlerini Anayasa Mahkemesi`ne taşımayı gelenek haline getiren CHP, başındaki değişmesine rağmen bu geleneğini sürdürüyor. Halbuki sivil itaatsizliğin önder sembollerinden birisi olan Gandi ile birlikte ismi anılan bir lidere düşen şey Gandi`nin yaptığı gibi insanı, ülkesi, milleti, seçmeni adına iş yapması gerekiyorken, yine sipariş geleneği sürdürülüyor. Anayasa Mahkemesi`nin ne yapacağını, nasıl karar vereceğini bilmiyoruz. Ancak Anayasa`nın 148. maddesinde Anayasa Mahkemesi`nin yetki alanı tanımlanıyorken, `asla yerindelik denetimi yapamaz, şeklen inceler` gibi açık bir ifade var. Bu ne demektir. Anayasa Mahkemesi bu maddelerle ilgili olarak, 330 sayısı Meclis`te aranmış mıdır, 330`un gereği yapılmış mıdır, önergeler sağlıklı verilmiş midir, oylamalar iç tüzüğe uygun yapılmış mıdır bakması gerekiyorken, yeniden haddini aşarak, yeniden saha dışına çıkarak, yeniden 367 ve başörtüsü kararında olduğu gibi Anayasa`yı çiğneyecek olursa işte burada biz Anayasa Mahkemesi Raportörü Osman Can`ın teklifinin değerlendirilmesi gerektiğine inanıyoruz" dedi.
TERÖR TIRMANDIRILIYOR
Gündoğdu, terörün bugünlerde tırmanmasına da dikkat çekerek, konuşmasına şöyle devam etti:
"İnsani yardım götüren gemiye saldırı yapıldığı gün İskenderun`da askerlerimiz şehit ediliyor. Birileri düğmeye bastı. Bu ülkede terörden nemalananlar da bu düğmeye basanların amaçlarına hizmet ediyor. Eksen kayması mı var? Eğer Türkiye, Başbakanını hiçbir ülkenin tanımadığı, IMF boyunduruğu altında ezilen, Başbakanının Budapeşte`de tokatlandığı ya da İtalya`da tanınmadığı, başkalarının emrinde gezen bir ülke ise, bu eksen bizim eksenimiz değil. Dolayısı ile Türkiye`de bir eksen kayması değil, kendi eksenine dönüş var. Davos`ta çıkan ses dünya mazlumlarını ümitlendiren sestir. Bugün terörist devlet İsrail`in dünya kamuoyunda yalnızlaştırılması ve Birleşmiş Milletler`in de ilk kez adam gibi karar alması, Türkiye`nin sivil toplum örgütleri ile hükümeti ile devleti ile milletiyle aslına dönüşünün yansımasıdır."
.
Görüntülenme 9205