ARŞİV
Gündoğdu: "Normalleşme İçin Reformlar Sürmeli"
Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Büyük Türkiye olma yolunda zorlukların aşıldığını ifade ederek, Çözüm sürecinin daimi kardeşlik için sürdürülmesini, normalleşme için reformlara devam edilmesini, özgürleşme için yeni sivil anayasa talep etti. Gündoğdu, "Yeniden Büyük Türkiye yolculuğunun önü açıldı, şimdi normalleşme vakti" diye konuştu.
Çalışma hayatındaki sorunlara değinen Gündoğdu, "Artık hükümet, gerçek gündemine dönmelidir. İşsizliği önlemek için kafa yormalı, çalışanların sorunlarına dönmeli, çözüm üretmek için paydaşlarla birlikte çalışmalıdır. Taşeronluk diye bir kölelik sistemi var, gittikçe yaygınlaşıyor bunu önlemelidir" dedi.
Büro Memur-Sen 8. Başkanlar Kurulu Toplantısı’nda konuşan Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, 2010 referandumunda toplu sözleşmeye “evet” derken, o toplu sözleşmeye karşı çıkan siyasal parti ve sendikaların o “evet”in nimetlerini faydalandıklarını dile getirdi.
Paralel medya ve CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun eş zamanlı olarak Memur-Sen’i hedef almasına tepki gösteren Gündoğdu, “Sayın Kılıçdaroğlu'nun eğer iktidar olma gibi bir düşüncesi varsa önce rakibinin Memur-Sen olmadığını, iktidar olduğunu öğrenmesi lazım” diye konuştu.
“MELESE NE AĞAÇ, NE DE DERSHANE”
Memur-Sen olarak, 17 Aralık sürecinden önce dershaneler "kapatılmamalıdır", ancak "kapanmalıdır" çağrısında bulunduklarını hatırlatan Gündoğdu, “Milli Eğitim Bakanına ‘100 bin öğretmen açığının olduğu yerde dershaneleri kapatmak sorunu çözmez’ dedik. Eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak devletin görevidir. Ancak biz 17 Aralık'ta gördük ki gezi zekalıların ‘mesele ağaç meselesi değil’ dediği gibi meselenin dershane mesesi olmadığını anladık. Şantajla, montajla, iftirayla, Siyonist devlet İsrail’e kahrolsun bile diyemeyen ama Müslümanlara beddua eden hoca görünümlü yaklaşımlarla bu ülkenin temeline dinamit koyulmaya çalışıldı. Milletin iradesine, dünya mazlumlarına ters düşen her türlü zalimin, yapının karşısında olduk bundan sonrada olacağız. Şeytan taşlamak işte budur. Sendika görünümlü rakiplerden hiç çekinmedik. Bazen PKK, bazen de Ergenekon yanaşmaları rakip gibi gözüktü. Şimdi de Siyonist devlet İsrail’in yanaşmaları rakip gibi gözüküyor. Biz Arakan’da, Kudüs’te, Doğu Tükistan’da, Myanmar’da, Irak’ta, Suriye’de mazlumun yanındayız. Malumdan yana tarafız, zalimin karşısındayız" şeklinde konuştu.
“REFERANDUMA ‘HAYIR’ DİYENLER ‘EVET’ NİMETİNDEN FAYDALANIYOR”
“1960 darbesi, 61 anayasasının millete rağmenci, milleti döven anlayış eski Türkiye’nin 2010 referandumuna kadar getirdiği kirliliktir. 2010 referandumu yeni Türkiye’ye geçişte milat olmuştur” diyen Gündoğdu, “İleri demokrasinin kendi için değil 77 milyonun tamamı için empati yaparak herkesin karlı çıkacağı projelere "evet" demeyi gerektirir. Biz hiçbir genel ve yerel seçiminde şu partiye oy verin demedik. Ama 2010 referandumunda biz evet derken, toplu sözleşme ve toplumsal sözleşmeye karşı çıkanlar bugün o ‘evet’in nimetini yiyor. Anayasa mahkemesine bireysel başvuru yaparak yeniden yargılama talep edenlerin tamamı o gün hayır diyenlerdi. Sendikacılıkta 9 yıl toplu sözleşmede bir şey alamayanlar da o gün hayır kampanyası yürütenlerdi. İleri demokrasi herkesin karlı çıkacağı, hiç kimsenin ötekileştirilmediği kararlara evet demeyi gerektirir” diye konuştu.
“MİLLET İRADESİ ÇATIYI YIKTI”
Cumhurbaşkanlığı seçim süreci ve sonucuna ilişkin çarpıcı tespitlerde bulunan Gündoğdu, “Cumhurbaşkanlığı seçiminde bir çatı adayı çıktı. Paralel yatay, dikey, uluslararası sermaye, 14 siyasi parti çatı adayın etrafında bir araya geldi. Hedefleri eski Türkiye ye dönmekti. Önce halk Cumhurbaşkanı seçmemeli dediler. Daha önce Menderes’e, Özal’a, Erbakan hocaya, Yazıcıoğlu’na karşı çıkanlar bu kez hedeflerine Recep Tayyip Erdoğan'ı aldılar. Erdoğan Cumhurbaşkanı olamaz dediler. Ancak milletin tokmağını yediler” dedi.
“SİZLER MEMUR-SEN RAKİBİ DEĞİLSİNİZ”
Paralel yapı ile CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Memur-Sen’i hedef almasını sert bir dille tepki gösteren Gündoğdu, "Cumhurbaşkanını halkın seçmesi birinci zaferdir ayrıca çatıdan düşenlere de geçmiş olsun. Ana muhalefet lideri, seçim sürecinde paralel medya ile kol kola girdi. Birgün Sayın Kılıçdaroğlu bize sataşıyor, paralel medya manşete taşıyor. Ertesi gün paralel medya bir haber yapıyor, Kılıçdaroğlu oradan bize cevap veriyor. Sayın Kılıçdaroğlu'nun eğer iktidar olma gibi bir düşüncesi varsa önce rakibinin Memur-Sen olmadığını, iktidar olduğunu öğrenmesi lazım. Buna seviniyorum Memur-Sen'i kendisine rakip görecek kadar Türkiye gerçeğini göremeyen, aynı dünya görüşünden sendikalarının bize rakip olamadığını gördüğü için onların yerine kendini koyan bir lider olduğu için seviniyorum ama bir vizyon ortaya koyamayan Ana muhalefete de sahip olamadığımız için üzülüyorum. Bu süreçte cumhurbaşkanını halkın seçmesi birinci, Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı olması ikinci zaferdir. Bu zaferin arkasında, Davos çıkışı, başörtüsüne serbestlik, katsayının kaldırılması, dünya mazlumlarının sesi olmak vardır. Çatıdan düşenlere geçmiş olsun" diye konuştu.
HÜKÜMET, GERÇEK GÜNDEMİNE DÖNMELİDİR
AK Parti Genel Başkan ve Başbakan adayı olan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu'nu da konuşmasında tebrik eden Gündoğdu, taleplerini de sıraladı. Gündoğdu, "Sayın Davutoğlu'nun adaylığı Yeniden Büyük Türkiye yolculuğuna hayırlı olsun. Artık hükümet, gerçek gündemine dönmelidir. Yüzde yüz anlaştığımız 30 yılın 35 yıla çıkarılması, emeklilikte bir derece disiplin affı, mesai ücreti gibi birçok konu hala askıda. İşsizliği önlemek için kafa yormalı, paydaşlarla çalışmalıdır. Taşeronluk diye bir kölelik sistemi var, gittikçe yaygınlaşıyor bunu önlemelidir. Evet, 5-6 yıl öncesine göre, 'eşit işe eşit ücret' sloganıyla yüzde 90 bu adaletsizliği memurlar boyutuyla giderdik. Fakat bu adaletsizliğin gelirle temin edildiği, adalete döndüğü ve bugün için sevindiğimiz bu tablonun da en büyük adaletsizliği ek ödemenin, emekliye ayrıldığımız gün kesilecek olmasıdır. Bu yüzden iktidar, Türkiye'nin geleceğine de yeterli desteği sunmamış oluyor. Yüzbinlerce genç, işe girmek için bekliyor, emeklisi gelenler de emekliye ayrılamıyor çünkü ayrıldığı gün maaşının en az yüzde 50'si kesilmiş oluyor. Artık Türkiye'nin yeniden yüzleşip bu sorunları çözmesi gerekiyor" dedi.
Gündoğdu, büyük Türkiye olma yolunda zorlukların aşıldığını da dile getirerek, Çözüm sürecinin daimi kardeşlik için sürdürülmesinin, reformlara devam edilerek, büyük Türkiye'ye yakışan özgürlükçü, sivil anayasa yapılmasının gerekliliğini vurguladı.