KONFEDERASYON HABERLERİ
Örgütlenme Temalı Kısa Film Yarışmasında Dereceye Girenlere Ödülleri Verildi
Memur-Sen`e bağlı Eğitim-Bir-Sen ‘Örgütlenme` temalı kısa film yarışması ödül töreni, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Memur-Sen Onursal Başkanı, AK Parti Ankara Milletvekili Ahmet Gündoğdu, Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, uluslararası eğitim sendikalarının temsilcileri, Eğitim-Bir-Sen Şube yönetimleri, ilçe temsilcileri ve çok sayıda davetlinin katılımıyla gerçekleştirildi.
KURTULMUŞ: EMEĞİ GEÇENLERE ŞÜKRANLARIMI SUNUYORU
Memur-Sen'e bağlı Eğitim-Bir-Sen’in 24. kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında Antalya’da gerçekleştirilen programın açılış konuşmasını Yalçın yaptı. Daha sonra kürsüye çıkan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, son derece zor şartlarda rahmetli Mehmet Akif İnan’ın öncülüğünde kurulan Eğitim-Bir-Sen, bugün Türkiye’nin en önemli sendikalarından biri olmuştur. Emeği geçenlere şükranlarımı sunuyor, vefat edenlere Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.
EĞİTİM-BİR-SEN, BU DÜNYAYI DEĞİŞTİRMEMİZ LAZIM DİYENLERİN KURDUĞU BİR KURULUŞTUR
150 senedir bu topraklarda siyasi olarak kullanılan hadiselerin, siyasi olarak ortaya atılan tezlerin hiç değişmediğini ifade eden Kurtulmuş, “Bugünün dünyasında da bir tarafta bu dünyanın kendi kuralları içerisinde ‘böyle geldi, biz de bir tarafına eklemlenip gidelim’ diyenler var, bir tarafta ‘Bu dünya böyle gitmez, bu dünyayı değiştirmemiz lazım’ diyenler var. İşte Eğitim-Bir-Sen bu dünyayı değiştirmemiz lazım diyenlerin kurduğu bir kuruluştur, bugün yeni bir dünyanın kurulmasının mümkün olduğuna inanan bir topluluktur” şeklinde konuştu.
Türkiye’nin toplumsal olarak güçlenmesi gerektiğini kaydeden Kurtulmuş, şunları söyledi: “Toplumsal olarak güçlenmenin önündeki en büyük engel, devlet-millet bütünleşmesini sağlayacak, milletin istediği sivil, demokratik bir anayasadır. Eğer bu millet bu anayasayı da yaparsa, millet ve devlet tamamıyla buluşmuş olacaktır.”
“Anayasa derken hukuk tartışmıyoruz” diyen Kurtulmuş, “Mühim olan anayasanın metnini düzeltmek değil, anayasanın ruhunu değiştirmektir. Anayasanın felsefesini değiştirmektir. Anayasanın egemenlik notlarını değiştirmektir. Anayasa’da kayıtsız şartsız milleti egemen kılacak mekanizmaları kurmaktır. Bunlarla birlikte tam bir güçler ayrılığı prensibi içerisinde Türkiye’de eksik bir yönetimin aracı olarak başkanlık sistemini tartışmak ve yürürlüğe koymaktır” ifadelerini kullandı.
YALÇIN: SADECE ÜCRET SENDİKACILIĞI YAPMIYORUZ
Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, sadece ücret sendikacılığı yapmadıklarını, sosyal ve kültürel faaliyetlerde de büyük hizmetlere imza attıklarını vurgulayarak şöyle konuştu: “Sadece ücret sendikacığı yapan bir sendika değiliz. Sendikacılığı akademik hizmet sendikacılık diye yeniden adlandıran bir sendikayız. Kazanımlarımız ülkenin kültürel, sosyal alanına katkı sağlamaktadır. Çok çeşitli alanlarda büyük hizmetlere imza atıyoruz. Bu ikinci kısa film yarışmamız. Sanatçı arkadaşlarımızın çalışmaları bize heyecan verdi. Yarışmamıza yüzden fazla kısa film katıldı. Bu yarışmaya teşkilat mensuplarımız da katılarak, bir önceki yarışmadan heyecan alarak bu alana adım attılar. Bundan dolayı arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Bu kısa film, bu anlamda bizi heyecanlandırıyor. Geçen senenin üzerine koyarak devam ediyoruz. Uluslararası alana taşımayı düşünüyoruz. Teşkilatımızın mutfağında çalışan bütün kardeşlerimize ayrı ayrı teşekkür ediyoruz.”
GÜNDOĞDU: GENÇLERİMİZE SAHİP ÇIKMAK ZORUNDAYIZ
AK Parti Ankara Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Ahmet Gündoğdu, sivil toplum kuruluşlarının ortaya çıkışının rahmetli Erbakan’ın Milli Nizam Partisi ile başladığını belirterek, şunları kaydetti: “Daha sonra Akif İnan’ın Eğitim-Bir-Sen’i kurmasıyla devam etmiştir. Erbakan Hocamızın, Akif İnan Abimizin temelini attığı bu dava, aslında sendikanın araç olduğunu, asıl olanın dava olduğunu ortaya koymaktadır. Her iki liderimize Allah rahmet eylesin. Birçok abimiz ‘ne kadar üye yapacağımız’ ve ‘ne kadar oy alacağımız’dan ziyade ümmet için mücadele ettiler. Biz şeytanları güzel taşladık, Şimdi tavaf ve inşa zamanı, şimdi gençlerimizi kazanma zamanı, hem sivil toplumda hem siyasette bunu yapmak zorundayız. Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen, gençlerimize sahip çıkmak zorundadır.”
ARSLAN: MEMUR-SEN’İN VE EĞİTİM-BİR-SEN’İN BAŞARISI HAK-İŞ’İN BAŞARISIDIR
Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, yaptığı konuşmada, şunları dile getirdi: “Keşke bu muhteşem tabloyu rahmetli Akif İnan görebilseydi. Küçücük dairemizde başlayan, uluslararası arenalara giden Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen mücadelesini, keşke Akif Hocam görebilseydi. Memur-Sen’in ve Eğitim-Bir-Sen’in başarısı Hak-İş’in başarısıdır.”
ZAİM: EĞİTİM-BİR-SEN’İN BU ALANA KATKIDA BULUNMASI ÇOK ÖNEMLİDİR
Jüri Başkanı Derviş Zaim ise, “Burada olmaktan dolayı mutluyum. Eğitim-Bir-Sen’in bu alana katkıda bulunması çok önemlidir. Çok sayıda başvuru oldu. Bir sendikanın bu alana el atması, bizi görüntü kirliliğinden kurtarması bir umuttur” diye konuştu.
DERECEYE GİREN FİLMLERİN SAHİPLERİ ÖDÜLLERİNİ ALDI
Konuşmalardan sonra, dereceye girenlere ödülleri verildi. Yüzü aşkın filmin katıldığı yarışmada birinciliği ‘On’ filmiyle kazanan Mutlu Kurnalı’ya ödülünü ve plaketini Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş; ikinciliği ‘Hayat Bu’ filmiyle kazanan Elif Yüksel’e ödülünü ve plaketini Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın; üçüncülüğü ‘Perşembe’ filmiyle kazanan Mert Öner ve Seçkin Gündüz’e ödülünü ve plaketini Eğitim-Bir-Sen Onursal Başkanı, AK Parti Ankara Milletvekili Ahmet Gündoğdu; ‘Tırtılın Yolu’ filmiyle jüri özel ödülüne layık görülen Ayşe Nur Topal’a ödülünü ve plaketini Yönetmen Derviş Zaim; ‘Lisan’ filmiyle mansiyona layık görülen Nurullah Özdemir’e ödülünü ve plaketini Malezya Eğitim Enternasyonal Asya-Pasifik Bölgesi Başkoordinatörü Shashi Bala Singh; ‘Toprak’ filmiyle mansiyona layık görülen Mehmet Topbaş’a ödülünü ve plaketini Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan takdim etti.
Programın sonunda, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Jüri Başkanı Derviş Zaim’e, üyeler Faysal Soysal, Ulvi Alacakaptan, Enver Gülşen ve Ömer Sami Sevimli’ye plaketlerini takdim etti.