KONFEDERASYON HABERLERİ
RÖVANŞ PEŞİNDE DEĞİLİZ, HALKIN İRADESİ ESAS OLMALI
Memur-Sen Genel Başkanı Gündoğdu, 4+4+4 eğitim modelini pedagojik bulmayanların 28 Şubat`ta nerede olduklarını sordu. MGK kararıyla eğitim sistemi belirlemenin sonuçlarının ortada olduğunu belirten Gündoğdu, söz konusu model üzerinden yapılan tartışmaların bilimsel temelden yoksun olduğunu vurguladı.
Memur-Sen Yalova İl Divan Toplantısı`na katılan ve burada bir konuşma yapan Ahmet Gündoğdu, gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Türkiye`nin temel sorununun anayasa olduğunu söyleyen Gündoğdu, ``İnsanı merkeze alan, milletini tanımlayan değil, tanıyan bir anayasa ve devlet anlayışına ihtiyacımız var. Gerektiğinde dövülecek millet tanımı yerine, tanınacak ve onuruna öncelik verilecek bir anayasaya ihtiyacımız var`` şeklinde konuştu.
İktidarın bu süreci pedagojik ve bilimsel tabana yeterince çekemeyip usul ve üslup tartışmalarıyla zaman kaybettiğini ve bu projeye hak etmediği eleştiriler gelmesine sebep olduğunu söyleyen Gündoğdu, ``Çünkü 28 Şubat süreci ile yüzleşmeliyiz. Birileri buna `rövanş peşinde misiniz` diyor. Rövanş peşinde değiliz. Ağaç devrildiği yerden kalksın, milletin geleceğine Milli Güvenlik Kurulu kararları değil. Milli Eğitim Şura kararları yol versin diyoruz. Bilim, eğitim, çağdaşlık yön versin diyoruz. Ama dün bu kirli senaryoların ikna odalarını kuran, kirliliklere ortak olanlar hala yavuz hırsız misali boy gösterecek ve milletle kavga etmeye devam edecekse adına rövanş diyorlarsa rövanş olsun, haddini bildirme diyorlarsa haddini bildirme olsun. Çünkü demokrasi, demokrasiyi hazmedemeyenlere had bildirme sanatının da adıdır. 12 Eylül Referandumu da bir manada millete dönüş, milletin iradesine dönüş, demokrasiyi yeniden yeşertmeye dönüş olduğuna göre demokrasiyi hazmedemeyenlere haddini bildirmekte demokratik bir mücadelenin, tavrın gereğidir`` şeklinde konuştu.
MGK kararıyla eğitim sisteminin felç edildiğini, imam hatip liselerini kapatmak uğruna mesleki eğitimin cezalandırıldığını söyleyen Gündoğdu, ``Bugün kademeli eğitime bilimsel ve pedagojik olmadığı gerekçesiyle karşı çıkanlar, 28 Şubat`ta neredeydi? 8 yıllık kesintisiz eğitim, hangi modele uygundu? O gün bu dayatmaya karşı çıkmayanlar, şimdi ortalıkta dolaşıyorlar. Bunların kendileri bir model de oluşturamazlar, sadece ne olursa olsun ona karşı tavır sergilerler`` dedi.
Toplu sözleşme sürecine ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Gündoğdu, yasa tasarısının şu anda TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu`nda olduğunu, yasada yer alması gereken hususlar için yoğun bir çaba içinde olduklarını kaydetti. Hizmet kolu toplu sözleşmesinin taslakta olmasına karşın, Bakanlar Kurulu`nca tasarıdan çıkarıldığını, yoğun çalışmaları sonucu alt komisyonda bunun tekrar tasarıya eklendiği bilgisini veren Gündoğdu, dayanışma aidatı, toplu sözleşmenin süresi, Kamu Görevlileri Hakem Kurulu`nun yapısı gibi hususların da üzerinde çalıştıkları hususlar olduğunu ifade etti.
Toplantının açılışında konuşan Memur-Sen Yalova İl Temsilcisi Zekeriya Yayla da bir çok hizmet kolunda il genelinde yetkili olduklarını, bütün hizmet kollarında yetkili olmak için çalıştıklarını söyledi. Ulaştırma Memur-Sen Genel Başkanı Can Cankesen, Birlik Haber-Sen Genel Teşkilatlanma Sekreteri Selami Yıldıran birer selamlama konuşması yaptı.
.