KONFEDERASYON HABERLERİ
SAĞLIK-SEN`İN YÜKSEK LİSANS PROGRAMI BAŞLADI
Sağlık-Sen`in Türk Hava Kurumu(THK) Üniversitesi, Gazikent Üniversitesi ve İ.K Enstitü ile yaptığı Yüksek Lisans Protokolü ile sağlık çalışanları yüksek lisansa başladı.Ankara Rixos Otel`de gerçekleştirilen programda 18 ilden röportajlar ve canlı yayınlar gerçekleştirilirken, törene ``Yüksek Lisans Programları Açılış Töreni``ne Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, TBMM Sağlık Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Cevdet Erdöl, Sağlık Bakanlığı Bakan Yardımcısı Agah Kafkas, Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş ve Genel Merkez Yönetim Kurulu üyeleriyle, Memur-Sen`e bağlı sendikaların genel merkez yöneticileri katıldı. DEĞERLER SENDİKACILIĞINI AKADEMİK SENDİKACILIKLA SÜRDÜRÜYORUZBurada konuşan Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, darbecilerin çarkına su taşıyan rektörlere ve sözde sendikalara artık milletin söz hakkı vermediğini söyledi. Çağdaş vizyonu ile Memur-Sen, Sağlık-Sen ve diğer sendikaların pek çok ilke ve başarıya imza attığını belirten Gündoğdu: ``Solumuzdakiler İmralı`ya, sağımızdakiler Silivri`ye selam çakmaya devam etsinler. Memur-Sen ve Sağlık-Sen milleti esas alan anlayışla yoluna devam edecektir. Sağlık-Sen`in yaptığı bu yüksek lisans hamlesi de bunun bir göstergesidir`` dedi."Dün kız çocuklarına ikna odasını kuranlar, şimdi kızların hamiliğine soyunmuşlar. Rövanş peşinde değiliz ama asla unutkan da olmayacağız" şeklinde konuşan Ahmet Gündoğdu, "Eğitimde ülkelerine maddi gelir sağlayan İngiltere`nin, Fransa`nın, Almanya`nın eğitimden elde ettiği kazançlar, bizim Sütçü İmam Üniversitesi`nden başörtüsü sebebiyle sürgün ettiğimiz kızlarımızın oraya götürmek zorunda kaldığı kaynaklardır. Onun için bu ülkenin değerlerine yabancı, darbecilerle bir tek bilimsel toplantı yapmadan sözde MGK kararlarıyla bu ülkenin çocuklarının geleceğini karartanları unutmayacağız. Onların çocuklarının da geleceğini aydınlatmak için programlar yapmaya devam edeceğiz" dedi.
`ORDU GÖREVE` PANKARTI ALTINDA YÜRÜYEN REKTÖR DÖNEMİ BİTTİ
Gündoğdu, değerler sendikacılığına ek olarak yaptıkları akademik sendikacılığın örneklerinin bu şekilde verildiğini kaydetti. "Dün, `ordu göreve` pankartının altında yürüyen rektörlerden sonra, bugün bilimden yana projeler üreten, bilimsel çalışmalara imza atan rektörleri görmek bizleri son derece mutlu ediyor" şeklinde konuşan Gündoğdu, "Son günlerde tartışılan 4+4+4 eğitim sistemini, daha bilimsel bulduğumuz ve uluslararası eğitim formasyonuna uygun olduğu için 18. Milli Eğitim Şurası`nda biz teklif ettik ve kabul edildi. 28 Şubat sürecinin dayatması olan kesintisiz 8 yıllık eğitim, mesleki eğitime darbe vurarak, sanayide yetişmiş eleman sıkıntısına yol açtı" dedi. Karma eğitimin de bir 28 Şubat süreci dayatması olduğunu kaydeden Gündoğdu, `haydi kızlar okula` kampanyası düzenleyenlerin, kız çocuklarının okullaşmasını sağlayacak projelere ayak diremesini anlamanın mümkün olmadığını kaydetti. İdeolojik gözlüklerle bakarak sorunlara çözüm üretilemeyeceğini ifade eden Gündoğdu, yüksek lisanslarını tamamlayarak mesleğinde kariyer sahibi olmak isteyenlerin bilimsel ve objektif çözümler üreteceklerine inandığını belirtti.
HAZIM SORUNU ÇEKENLERE KARŞI ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPARIZ
Referandumda, toplu sözleşme hakkının da yer alması sebebiyle `evet` çağrısı yaptıklarını hatırlatan Gündoğdu, "Şimdi `biz yüzde elli oy aldık memurun maaşını biz belirleyemeyeceğiz de toplu sözleşme masası mı belirleyecek` diyen siyasetçilerimiz var. Ama Memur-Sen her zaman bu ülkeye bakışta eksikliği olanların hem hazım kapasitesini artırmada, hem de paydaşlığın gereğini yapmakta üzerine düşeni her zaman yapmıştır, bundan sonra da yapacaktır." şeklinde konuştu. Geçtiğimiz Salı günü Başbakan Erdoğan`la bir görüşme yaptıklarını da belirten Ahmet Gündoğdu, bu görüşme sonrası tıkanan damarların açıldığını, kısa sürede toplu sözleşme masasının kurulacağını belirtti.
HİZMET SENDİKACILIĞI MİLLETİ İÇİN RİSKİ GÖZE ALMAKTIR
Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş ise konuşmasında klasik ücret sendikacılığı anlayışını çalışanların sorunlarına odaklı hizmet sendikacılığına dönüştürdüklerini belirterek ``Sağlıkta Vizyon`` çalışmaları kapsamında 900 sağlık çalışanını daha bugün yüksek lisans başlatmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Hizmet sendikacılığının milleti için risk almasını bilen, hedeflerini bilimsel temellere oturtan, değişim süreçlerini takip eden değil bu süreçlere yön vermeyi bilen bir anlayış olduğunu kaydeden Memiş, Memur-Sen ve Sağlık-Sen`in bu anlayışla yoluna devam ettiğini belirtti.
Sağlık-Sen olarak yaptıkları çalışmaların sahada heyecan uyandırdığını, dinamik ve yenilikçi bir anlayışla bu hizmetleri sürdüreceklerini ifade eden Memiş ``Sağlık Sen ile İK Enstitüsü`nün ortaklaşa gerçekleştirdiği yüksek lisans programı vizyonel bir yaklaşımdır. Memur-Sen ve Sağlık-Sen hizmet sendikacılığı anlayışının bayraktarıdır. Sendikacılığımızın birikimini geliştirmeyi temel politika haline getirdik. Değişim süreçlerini takip eden değil, yön vermeyi hedefleyen sendikacılık anlayışı ortaya koyduk. Bu vizyonla 2009 yılında yetkiye sahip olduk. Biz bu alanda faaliyet gösteren 16 sendikanın sahip olduğu üye sayısında 30 bin daha fazla üyeye sahibiz ve her geçen gün büyüyoruz. Ebelik, Hemşirelik alanlarında 40 bin arkadaşımızın lisans tamamlamasına vesile olduk. Önümüzdeki süreçlerde lisans tamamlamada diğer bölümlerde lisans tamamlayamayanlara, lisans tamamlama hakkı verilmesi mücadelemiz devam edecektir" şeklinde konuştu.
ERDÖL VE KAFKAS`DAN ÇALIŞMALARA TEŞEKKÜR
TBMM Sağlık Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Cevdet Erdöl de sağlıkta dönüşümün çok zor gerçekleştiğini, bu konuda yapılan mevzuatların pek çok engelle karşılaştığını belirtti. Sağlık-Sen`in öncülüğünde gerçekleştirilen bu imkanla, bu alanda yetişmiş bir çok çalışanın olacağını belirten Erdöl, öğrencilere yüksek lisanstan sonra doktora yapmalarını tavsiye etti.
Törene katılan Sağlık Bakanlığı Bakan Yardımcısı Agah Kafkas ise konuşmasında, 10 yılda en büyük dönüşümü gerçekleştirmiş bir bakanlık olmanın gururunu yaşadıklarını belirterek, sağlıkta dönüşüm sürecinde Memur-Sen ve Sağlık-Sen`in verdiği desteklerden dolayı teşekkür etti.
REKTÖRLER, İŞBİRLİĞİNDEN MEMNUN
Türkiye`nin ilk havacılık ve Uzay Üniversitesi`ni kurduklarını belirten Türk Hava Kurumu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ünsal Ban, otomobil üretmeden uçak yapan bir milletin pek çok şeyi başarabileceğini ifade etti. Yüksek lisans eğitimleri ile insanların kendilerini bilime adamasına yardımcı olmayı amaçladıklarını belirten Rektör Ban, dünyanın her ülkesinden öğrenci okutmak istediklerini ifade etti. Gazikent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Demir de yaptığı konuşmada 21. yüzyılda yüksek öğretimin önemine dikkat çekti. İ.K Enstitü Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Kesim ise, Türkiye de eğitim seferberliği konusunda önemli bir adım atıldığını, Sağlık-Sen ve İ.K Enstitü işbirliği ile bunu sürdüreceklerini belirtti.
Konuşmaların ardından Afyon, Amasya, Bartın, Bolu, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Düzce, Edirne, Kastamonu, Karabük, Sakarya, Tekirdağ, Zonguldak illerinde yüksek lisans yapan öğrencilerin röportajları gösterildi. Eskişehir, Samsun, İzmir illerinden Yüksek Lisans Açılışı`nın canlı bağlantıyla yapıldığı ``Yüksek Lisans Programları Açılış Töreni`` Ankara`da eğitim gören yüksek lisans öğrencileri ile fotoğraf çekiminin ardından tamamlandı.
.