KONFEDERASYON HABERLERİ
Tonbul, Senegal’de SUDETEN’in Kongresine Katıldı
Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Tonbul, Senegal Bağımsız Sendikalar Konfederasyonu’na (CSA) bağlı SUDETEN’in düzenlediği kongreye katıldı.
Memur-Sen Yönetim Kurulu üyeleri yurtdışında da faaliyetlerini sürdürmeye devam ediyor. Son olarak Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Tonbul, Senegal Bağımsız Sendikalar Konfederasyonu’na (CSA) bağlı SUDETEN’in düzenlediği kongreye katılmak için Senegal’in Dakar kentine gitti.
Burada katıldığı kongrede konuşan Tonbul, küresel sendikacılığın gelişmesinin demokrasi ve dünya barışı için çok önemli olduğunu ifade ederek, bu hedefe ulaşmanın yolunun da işbirliğinden geçtiğini söyledi.
Sözlerine programı organize edenlere müteşekkir olduğunu belirterek başlayan Tonbul, “Sosyal ve sendikal şartların zor koşullar altında olduğu bir dönemde, sendikal hareketi daha etkin kılabilmek için yeni teklifler kurmak kaçınılmaz bir koşul haline gelmiştir. Bu vesileyle, SUDETEN ekibine ve yeni yönetimine başarılar diliyorum, çünkü küreselleşen bir dünya koşullarında sendika lideri olmak büyük cesaret, inanç ve kabiliyet gerektirir” ifadelerini kullandı.
Hedefimize Ulaşmanın Yolu İşbirliğinden Geçiyor
Sendikaların birleştirici olduğunu belirten Tonbul, sözlerine şu şekilde devam etti: “Sendikacı kimliğimizle taleplerimizi kazanmak adına faaliyetlerimizi yoğunlaştırmalıyız. En önemlisi örgütlenmeliyiz ve tüm çalışanlarımızla dayanışma ve işbirliği içinde olmalıyız. Bizler, yani emeğin koruyucusu olan sendikacılar, sadece emek hareketi lideri değil, insan haklarını ve insan onurunu koruyan erdemli aktivistleriz. Üç milyar insan günde 3 dolardan daha az parayla hayatta kalıyor, 26 milyarder 2 milyar insanın varlığının eşdeğerine sahip; günlük dolaşımdaki finansal kütle, tüm merkez bankalarının birikmiş rezervinin 10 katını temsil ediyor. Bu nedenle sendikacılığın gelişmesi demokrasi ve dünya barışı için çok önemli olacaktır. Bu hedefe ulaşmanın yolu da işbirliğinden geçiyor. Bu bağlamda, küreselleşmiş bir kapitalizme karşı uluslararası dayanışmamızı ve işbirliğimizi artırmalıyız. Örgütlenmede, sendikal eğitimde, iletişim gelişiminde ve sendikalarımızı güçlendirmede daha iyi çalışmalıyız. Önceliğimiz ve göz ardı etmememiz gereken sorumluluğumuz, sendika örgütlerimizin geleceğe ve getireceği değişikliklere hazırlamaktır.”
Programa;
Batı Afrika Enerji Sendikaları Birliği Genel Sekreteri Tıtılo Légré Nazaire, Mali'den SYNATELEG Genel Sekreteri Thierno Oumar Balde ve Gine ile Nijer Enerji sendikaları başkanları da katıldı.