KONFEDERASYON HABERLERİ

TOPLU SÖZLEŞME KAZANIMLARINI ANLATMAYA DEVAM EDİYORUZ
Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, bugün Ülke TV ve TGRT Haber Televizyonu`nda toplu sözleşme kazanımlarını anlattı.
Gündoğdu, bazı sendikaların ve çok yüksek maaş alan bazı kamu görevlilerinin kendi çıkarlarına ters düştüğü için toplu sözleşme kazanımlarından rahatsız olduklarını belirterek, şunları söyledi:
``1,5 yıl önce 666 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnameyle bu arkadaşlarımız 1 gecede 780 ile 1400 TL arasında iyileştirme aldılar. Gözümüz yok, Allah daha da çok versin. Aldıkları bu zamla düşük maaş alan memurlarla aralarındaki makas açıldı. Bunun için biz de bu sene toplu sözleşmede piramidin tepesindeki mutlu azınlığı değil, piramidin tabanındaki çoğunluğu esas aldık. Teşkilatımız yaptığımız sözleşmeden memnun. Tabanımızın büyük çoğunluğu, taban aylığa zam alınmasını istedi ve aldığımız bu zamları da olumlu karşıladı. Taban aylığa yapılan zam sadece çalışanlara değil, emekli ikramiyesini ve emekli maaşlarını da etkilediği için önemlidir.``
Taban aylığa yapılan bu zammın önemli olduğuna vurgu yapan Gündoğdu, ``Taban aylık 1978 yılından 2013 yılına kadar 1027 liraya çıkmış ve hiç bir zaman artışı 50 TL`nin üzerine çıkmamış. Yüzde 3+3`lük artış yerine Kamu İşveren Kurulu`na taban aylığa 175 lira brüt zam yapılmasını öngören toplu sözleşme metnine imza attırılmasının kamu görevlilerinin yüzde 85`inin daha fazla maaş zammı ve daha fazla yıllık gelir artışı elde etmesini sağladık. Düşük maaşlı arkadaşlarımız daha yüksek oranlı gelir artışı yanında yüzde 3+3`e nazaran daha fazla gelir artışı elde ederken yüksek gelir düzeyindeki kamu görevlileri ise daha düşük gelir artışı elde etmiştir" dedi.
Toplu sözleşme pazarlığının son güne kadar beklenmeyip erkenden imzalanması yönünde ki soruyu cevaplayan Genel Başkan Gündoğdu, ``Geçen yıl toplu sözleşmeye oturduğumuzda, son güne kadar, son günün gecesi ve ertesi gün sabah 8`e kadar kıran kırana pazarlık ettik. Kavgalar, atışmalar, iş bırakma eylemi yaptık. Memur-Sen`in tarihinde ilk kez geçen yıl dünya görüşü bizden olan iktidara karşı iş bıraktık. Son güne kadar mücadele edip, istediğimizi vermeselerdi imza mı atacaktık? Hayır, istediğimizi alamamışsak asla imza atmayız. Bu noktada, toplu sözleşmenin 7 günde değil 1 yıl 7 gün devam eden mücadelenin ve görüşme sürecinde sabahlara kadar süren görüşmelerin ürünü olduğunu bir kez daha hatırlatmak gerekiyor" diye konuştu.
.