ARŞİV
ULAŞTIRMA-MEMUR-SEN 3.GENEL KURULU YAPILDI
ULAŞTIRMA-MEMUR-SEN 3.GENEL KURULU YAPILDI
TCDD Genel Müdürlüğü Konferans salonunda yapılan genel kurulun açılış konuşmasını yapan Ulaştırma Memur Sen Genel Başkanı Halil İbrahim Kütük, sendikalarının kurulduğu günden bu yana Memur-Sen bünyesinde misyonunu en iyi şekilde yerine getirerek yüzde otuz büyüdüğünü dolayısıyla konfederasyonun da büyümesine katkı sağladığını belirtti.
Kamu çalışanları içerisinde en düşük ücreti demiryolları personelinin aldığını ve bunu da Ulaştırma Bakanlığı’nın hiçbir ek ödeme almadığına bağladıklarını ifade eden Kütük, “Eşit işe eşit ücret planının biran önce hayata geçirilerek kamu çalışanları içinde en mağdur durumda olan demiryolları personelinin mağduriyetinin en kısa zamanda giderilmesini, Maliye Bakanlığı’nda ki bir memurla Ulaştırma Bakanlığı’nda çalışan bir memurun aynı ücreti almasını istiyoruz” dedi. Kütük, Memur-Sen’in gündemin peşinden koşmadığını, söylemleri ve faaliyetleriyle gündem oluşturduğunu” söyledi.
Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu ise yaptığı konuşmada “Bizler, Kurucu Genel Başkanımız Mehmet Akif İnan’ın mirası doğrultusunda ‘Haksızlık kimden gelirse karşısında, iyilik, doğruluk, güzellik kimden kaynaklanırsa onun yanındayız’ mantığıyla, Türkiye’nin büyümesi için çalışanların yanında olarak bu büyümeden nasıl pay alırız, milletimizin refahını nasıl artırırız diye düşünürken çeteciler, elit zümreler, ergenekoncular tarafından milletin nasıl tokatlandığına tanık olduk” dedi.
Daha özgürlükçü bir sivil anayasa için, milli iradeye sahip çıkmak adına 300’den fazla sivil toplum kuruluşuyla birlikte Ortak Akıl Hareketini oluşturduklarını belirten Gündoğdu, Türkiye’de laikliğin tanımının yapılmasının bir zaruret olduğunu ifade etti. Gündoğdu şöyle devam etti “Doğduğu ülke olan Fransa’da inanana inanma, inanmayana da inanmama özgürlüğünü teminat altına alan laiklik anlayışı Türkiye’de neden bu şekilde uygulanmıyor”
Gündoğdu, parti kapatmayla ilgili Anayasa Mahkemesi’nden çıkan kararı ise şöyle yorumladı “Bardağın yarısı dolu yarısı boş, dolu tarafını görerek seviniyoruz ama boş tarafını da görerek üzülüyoruz. Milletin ekmeğinin büyümesi, özgürlüklerin artırılması ve inanç hürriyetinin teminat altına alınmasını sağlayacak yeni bir sivil anayasa için çalışmalara başladık.”
Ek ödemelere de değinen Gündoğdu, “ 2009 sonuna kadar tamamının alınacağı denge tazminatlarının yerine ek ödemelerle kime ne kadar artış sağlanacağı yetkisi Bakanlar kuruluna verildi ve 2011’e kadar uzatıldı.15 Ağustos’ta Toplu Görüşmelerde öncelikle, atılmış imzaların, alınmış hakların peşini bırakmayacağız. Kayıt dışı ekonominin kayıt altına alınarak Türkiye’nin kazancında memurlarında payını almasını istiyoruz” diyerek konuşmasına son verdi.