KONFEDERASYON HABERLERİ
Yalçın, Arnavutluk’ta BSPSH’nin Olağan Genel Kuruluna Katıldı
Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Arnavutluk Bağımsız Sendikalar Birliği’nin (BSPSH) 7’nci Olağan Genel Kurulu’na katıldı.
Yurtdışı ziyaretleri kapsamında Arnavutluk’a giden Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, burada tüm dünyadan önemli emek örgütleri temsilcilerinin de iştirak ettiği BSPSH’nin olağan genel kuruluna katıldı.
BSPSH, direnişin sembolü
Yalçın yaptığı konuşmada, BSPSH’nin direnişin sembolü olduğunu ifade ederek, ”BSPSH, Arnavut halkının özgürlük ve demokratik mücadelesinde öncülük etmiş kadim bir örgüttür. Dolayısıyla, bu mücadelenin öncüsü ve Arnavutluk halkının Demokratikleşmesinin bayraktarı olan Sayın Gezim Kalaja çok değerli bir sendikacıdır. Bu vesiyle Sayın Gezi Kalaja başta olmak üzere, bu asil mücadelenin öznesi tüm emekçi kardeşlerimi bir kez daha tebrik ediyorum. BSPSH’nin mücadelesi bize, geleceğe umutla bakmamızı sağlıyor. Bu mücadele, örgütlü emek gücün karşısında hiçbir gücün duramayacağını gösteriyor” diye konuştu.
İçinde bulunulan zamanın mücadele hatlarının yeniden tahkim edilmesini zorunlu kıldığını kaydeden Yalçın, bu günlerde emeğin parantez içine alındığını paylaşım kavramının ise denklemin dışında bırakıldığına dikkat çekti.
Yalçın sözlerini şu şekilde sürdürdü:
“Mevcut küresel düzen, emek hareketlerini zayıflatmak istiyor. Çatışmayı tetikleyen dışlayıcı politikalar oluşturuyor. Uluslararası Örgütlerinin raporlarında, var olan adaletsiz dünya düzeni ile ilgili hiç bir şey söylenmiyor. ‘Dünyada eşitsizlik var’ demek yeterli değildir, artık bunu değiştirmek için somut adımlar atılmalı. Bu adaletsizliğin nedenlerini tartışmadan sosyal adalet ve adil paylaşımdan bahsetmek anlamsız ve verimsizdir. Çalışma hayatına ilişkin var olan olumsuz eylemleri değiştirmek için somut stratejiler üzerinde çalışılmalı ve gerçekçi olunmalı.”
Ulusal ve uluslararası düzeyde tüm emek örgütleri işbirliği ve dayanışma içerisinde olmalı
“Savaş, çatışma ve yoksullukla mücadele eden bir ülkede, toplu sözleşmeden veya kadın-erkek arasındaki ücret eşitliğini konuşmak anlamsız ve verimsizdir” diyen Yalçın, bu noktada “Çocuk işçiliğine son” demenin yeterli olmadığını, bunun mümkün olabilmesi için önce bu çocuklara ve ailelerine saygın bir yaşam için gerekli şartların oluşturulması gerektiğini söyledi.
Ulusal ve uluslararası düzeyde tüm emek örgütlerinin de işbirliği ve dayanışma içerisinde olmalısı gerektiğini sözlerine ekleyen Yalçın, “Amacımız, birbirimizi yok etmek, zayıflatmak değil, destek vermek, birlikte hareket etmek olmalıdır. Memur-Sen ailesi olarak bizler emeği çatışmanın değil dayanışmanın merkezine koyuyoruz. Bizim için, emekçinin hakkını korumak, tüm insanlığın hakkını korumak demektir” ifadelerini kullandı.
Gezim Kalaja’nın Genel Başkanlığını yürüttüğü BSPSH, Arnavutluk’ta faaliyet gösteriyor ve Arnavutluk’un en büyük konfederasyonu durumunda.
Genel Başkan Ali Yalçın daha sonra Tiran Büyükelçisi Murat Ahmet Yörük’ü makamında ziyaret ederek bilgi alışverişinde bulundu.