KONFEDERASYON HABERLERİ

Yalçın Balıkesir İl Divan Programına Katıldı
Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın Balıkesir İl Temsilciliğinin düzenlediği il divan programına katıldı. İl divanda teşkilat mensuplarına hitap eden Yalçın, “Ülkenin güçlü olmasının yolunun gelir dağılımında adaleti sağlanmaktan geçtiğini bilerek, emeğimiz için örgütlü mücadele ediyoruz” dedi.
İş yeri temsilcileri, ilçe temsilcileri, il ve ilçe yönetimleri ile teşkilat mensuplarının bir araya geldiği il divan toplantısına Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın katıldı.
İl divan programında konuşan Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın, Memur-Sen’in öncü bir teşkilat olduğunu vurgulayarak, “Sendikal mücadelemiz, emek ekmek ve özgürlük mücadelemiz 30 yılı geride bıraktı. Dün hayat hakkı tanınmayanların insan sınıfına konulmayanların, sindirilen ve örselenenlerin, önlerine bariyer ve barikat konulanların, korkuları, kuşkuları ve kaygıları yenerek örgütlülüğü seçerek yeni bir yol açma hikâyesidir Memur-Sen’in hikâyesi” diye konuştu.
Güçlü bir emek örgütü olmanın haklı gururunu yaşadıklarının altını çizen Yalçın, “Bugün geldiğimiz noktada 1 milyonu aşan bir kitleye ulaştıysak, kamu görevlilerinin mali ve özlük haklarına ilişkin çok önemli mesafeler aldıysak, ülkenin demokratikleşme mücadelesine en anlamlı desteği vererek, vesayetin millet iradesi üzerindeki gölgesinin silinmesi noktasında sorumluluk aldıysak bu onur duyulması gereken bir başarıdır. Memur-Sen ailesi bu ülkede önemli eşiklerin atlamasında çok önemli pay sahibi olmuştur. Türkiye’ye çok önemli katkılarda bulunduğumuz gibi, millet aleyhine bir durum var onun önüne set çekmek gibi bir payı vardır Memur-Sen’in. Bugün üniversite önlerindeki dramı konuşmuyoruz. Üniversite bahçelerinin kampüsten kışlaya çevrildiği görüntüleri konuşmuyoruz. Koca koca profesörlerin ‘ordu göreve’ pankartı taşıyarak sivil iradeye mesaj verdiği görüntüleri konuşmuyoruz. Dün yaşadığımız acılar, sancılar ve travmalara mücadeleye geride kaldı. 1000 yıl sürecek diyenlerin mütekebbir edaları bugün hatırlanmıyor. Aynı yerde çalışan iki arkadaşın, başı açık kapalı diye ayrıldığı zemini 12 milyon 300 bin imzayla değiştirmeye çalışıp karar gecikince sivil itaatsizlik başlatarak kamuda kılık kıyafet yasağının kaldırılmasında rol oynayarak ülkenin tarihine onur duyulacak bir değişim bıraktık” ifadelerini kullandı.
“Demokratik Türkiye için hep sesimizi yükselttik ve önemli mesafeler aldık” diyen Yalçın, bundan sonra gelir dağılımında adaleti sağlamak, kazanımları muhafaza etmek ve yeni kazanımları elde etmek için mücadele ettiklerinin altını çizerek, “İstiyoruz ki, memur açlık ve yoksulluk sınırı arasından çıksın ve her memur refah düzeyinde ücret alsın. İstiyoruz ki, memurlar arasında ünvan ve sorumluluğa uygun ücretlendirme yapılsın ve ücret skalası yeniden adaletli bir şekilde düzenlensin. İstiyoruz ki, en düşük memur maaşı ile en yüksek memur maaşı arasındaki makas daha fazla açılmasın ve seyyanen zam ile düşük gelir gurubu korunsun, alım gücü yükseltilsin” şeklinde konuştu.
“Toplu Sözleşme Yasası kazanımları çoğaltacak niteliğe kavuşturulmalıdır”
Yeni dönemde Memur-Sen’in önemli hedefleri olduğunu hatırlatan Yalçın, seçimlerin ardından kamu görevlilerinin beklentilerinin de karşılanması gerektiğini vurguladı. “İstiyoruz ki, Toplu Sözleşme Yasamız, 4688 değişsin ve evrensel ilkelere, işçi sendikacılığı mevzuatına göre yeniden ele alınsın” diyen Yalçın, “İstiyoruz ki, kamuda ‘Görevde Yükselme ve Ünvan Değişikliği Sınavları’ 3 yılı aşmayacak şekilde zorunlu olsun. İstiyoruz ki, memura da Bayram İkramiyesi verilsin. İstiyoruz ki, diğer çalışanlarda olduğu gibi kamu görevlilerinin de bütün gelirlerinden emekli keseneği kesilsin. Sosyal Güvenlikte ayrım son bulsun ve memurun çalışırken aldığı maaş ile emekli aylığı arasındaki uçurum kapansın. İstiyoruz ki, personelinin büyük çoğunluğu yükseköğretim mezunu olan ve kamuda devrini tamamlayan Yardımcı Hizmetler Sınıfı kaldırılsın, personel GİH Sınıfı’na aktarılsın. İstiyoruz ki, Toplu Sözleşme dışında unvan bazlı yapılan özel düzenlemelerle bir yandan yaparken bir yandan yıkılmasın. Toplu sözleşme esas olsun ve müzakereyle kamuda sürdürülebilir düzenlemeler amaçlansın ve uygulansın. Şimdiye kadar örgütlü mücadelemizle önemli eşikleri aştık. Yine aynı mücadele ve kararlılıkla mesafe almayı sürdürecek, yeni yeni kazanımları mümkün kılacağız. Gücümüzü büyütmeye, ülkemize hassasiyetimizi sürdürmeye ve mücadelemizle yeni yeni kazanımlar için ter akıtmaya devam ediyoruz” diye konuştu.
Yılmaz: Memur-Sen’in duruşu millet iradesinin teminatıdır
İl divan programında konuşan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Memur-Sen’in kritik süreçlerde oynadğı role vurgu yaparak, her zaman milletin lehine olacak tavrı sergilediğini ve bunun Türkiye’ye kazandırdığını söyledi. Türkiye’nin normalleşme sürecinde Memur-Sen’in pay sahibi olduğunu ifade eden Yılmaz, “15 Temmuz’da Memur-Sen’in bir takım sivil toplum kuruluşlarının aksine hiçbir tereddüt yaşamadan nasıl tavır aldığını gördük. Bu tavır yalnızca o gece değil şimdiye kadar ki tüm kritik süreçlerde ülkemizin önünü açtı” diye konuştu.
Prof. Dr. Aydın: Memur-Sen de Türkiye gibi bölgesinde oyun kurucu hale gelmiştir
İl divan programında açılış konuşmasını gerçekleştiren İl Temsilcisi Prof. Dr. İbrahim Aydın, Memur-Sen’in sendikacılıkta çıtayı aşılamayacak bir noktaya getirdiğini vurgulayarak, “1992 yılında Kudüs şairi Mehmet Akif İnan’ın birkaç arkadaşıyla birlikte başlatmış olduğu bu hareket bugün sizlerin de emeğiyle 1 milyonun üzerinde büyük bir örgütlü güce sahip. Memur-Sen bir yandan çalışanların sosyo ekonomik haklarını savunurken, diğer yandan ülkemizin sorunlarına hep duyarlı olmuştur. Yalnızca bununla kalmayıp, emperyal düşüncenin kontrolünde olan küresel emek organizasyonlarının karşısında adaletin sesi olacak büyük bir uluslararası kuruluşun öncülüğünü yapmıştır. Tıpkı dünyada artık oyun kuran bir Türkiye olduğu gibi küresel emek sahasında da oyun kuran, sözü dinlenen bir Memur-Sen var. Bu vizyon ve başarı bu güçlü teşkilatın eseridir” diye konuştu.