KONFEDERASYON HABERLERİ
Yalçın: Bir El de Biz Olalım
Çorum’da "Halep'te İnsanlık Ölüyor, Yetimler Gülerse Dünya Güler" konferansında konuşan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “Yetimler bizlere, Allah Resulünün emanetidir. Yetimin yüzünü güldüremeyen bir ümmetin yüzü gülmez. Yetim peygamberin yetimlerine sahip çıkalım gelin, bir el de biz olalım. Fert fert insanlarımızı uyandırma vazifesini hep birlikte üstlenelim” dedi.
Memur-Sen Konfederasyonu ve İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından organize edilen 'Yetim Projesi' konferansı Çorum Hitit Üniversitesi’nde yapıldı. Konferansa, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Levent Uslu, Hitit Üniversitesi Rektörü Reha Metin Alkan, Çorum İl Müftüsü Ahmet Akın, Memur-Sen Çorum İl Temsilcisi Ahmet Saatçi, Memur-Sen ve İHH Çorum İl Teşkilatları, üniversite öğrencileri ve çok sayıda davetli katıldı. Konferansta konuşan Yalçın önemli açıklamalarda bulundu.
Yetim Duyarlılığımız Yüzbinlere Ulaştı
“1992’de Bosna’da başlayan yetim duyarlılığımız yüzbinlere ulaştı” diyen Yalçın, “Yeter mi? Yetmez! Tek bir yetim bile çaresiz, yalnız kalmışsa bunun vebali tüm Müslümanların boynuna. Mevlâna 'ya demişler ki: ‘Hocam Konya'da birisi intihar etti’ Cevap ibretlik ‘Konya'da hiç mi Müslüman yoktu ki adam intihar etmiş’ İşte yetim duyarlığımız budur. Çeyrek asırdır, iki güzide kuruluş olarak İHH ve Memur Sen, soylu bir dayanışma içindeyiz” şeklinde konuştu.
Her Gün Onlarca Çocuk Ölüyor
Memur-Sen olarak yola, “Her sınıfın bir yetimi, her öğrencinin bir yetim kardeşi, her ailenin bir muhaciri var” düşüncesiyle çıktıklarını belirten Yalçın, “Yetim peygamberin yetimlerine sahip çıkalım. Yetimler, Allah'ın Resulünün emanetidir. Yetimlere yardım, aslında kendimize yardım etmektir. Dünyada her gün 10 bin çocuk yetim kalıyor. Her yıl 2 buçuk milyon çocuk kaçırılıyor. Her yıl 22 bin çocuk açlık nedeniyle hayatını kaybediyor. Irak'ta 5 milyon, Afganistan'da 3 milyonun üzerinde yetim var. Bosnalı ve Çeçenyalı yetimleri akıbeti hala bilinmiyor. Arakanlı yetimlere hala elimizi uzatamıyoruz. Suriye gözümüzün önünde. Her gün onlarca çocuk ölüyor, onlarcası yetim kalıyor. Dünyanın bir yerlerinde kurgulanan senaryoların bize maliyeti acı, zulüm ve ölüm. Dünyanın mazlum ve mağdur coğrafyalarındaki çocukların ve yetimlerin, daha rahat ve uzun yaşayabilmek için her türlü barbarlığı ve yamyamlığı meşru gören batılılar için organ kaynağı olmasını hangi vicdanla izah edebiliriz” ifadelerini kullandı.
Dünyanın Birçok Yerinde İnsanlık Kürsüleri Oluşturmaya Çalışıyoruz
Dünyanın birçok yerinde yanan ateşlerin, yıkılan ocakların acısını içimizde hissederek insanlık kürsüleri oluşturmaya çalıştıklarını ifade eden Yalçın, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Gürültü ve görüntü kirliliğine maruz kaldığımız bir zaman diliminde insanlığımıza dair değerleri anlatmak için böyle faaliyetleri çoğaltmayı çabalıyoruz. Memur-Sen ailesi olarak İHH ile paydaş olduğumuz ‘Her sınıfın bir yetim kardeşi var’ projesi, tam da bu noktada, Müslümanlıkla yoğrulmuş değerlerimizin, irfanımızın bir sonucudur.”
Bir El de Biz Olalım
Halep’te her gün yüzlerce insanın öldüğünü, onlarca çocuğun yetim kaldığını kaydeden Yalçın, mazlum ve yetimlerin çığlıklarının arşı salladığını belirtti. Savaşı çıkaranların timsah gözyaşları döktüğünü de sözlerine ekleyen Yalçın, “Timsah gözyaşları dökenler, o yetimlere yaklaşıyorlar ve kendi inançlarını empoze ediyorlar. Silahlı kuvvetleriyle bomba yağdırıp ülkeleri işgal ederken, sivil kuruluşlarıyla yetimler üzerinden bir nevi köle devşiriyorlar. Batı merkezli çoğu yardım kuruluşu, güç temerküzünün bir aracı iken, aynı zamanda köhne düzenin taşıyıcı aparatları olmaktan başka anlamları yok. Bu sistem tam da ‘kuzu postu giymiş kurt’ deyimiyle açıklanabilir ancak. Maalesef hakikat bu. Bunu hiç unutmayalım. Hz. İbrahim’in ateşine su taşıyan karıncanın iradesine sahip olmak gerekiyor. Bu ateş uzak değil. Bu ateş bizim evimizin içinde yanıyor. Yetimin yüzünü güldüremeyen bir ümmetin yüzü gülmez. Gelin, bir el de biz olalım. Fert fert insanlarımızı uyandırma vazifesini hep birlikte üstlenelim” diye konuştu.
Üniversiteler Üzerine Düşeni Yapmalı
İHH'nın aylık 100 lira bedel ile yetimlere baktığı bir kampanyası olduğuna belirten Yalçın, "O verdiğiniz 100 lira ile sadece o yetime bakmıyorsunuz, onun annesine, babasına, kardeşlerine de bakmış oluyorsunuz. Çünkü bazı ülkelerin durumu o kadar kötü ki, o 100 lira ile oradaki insanların bir ay boyunca yemeğini karşılayabiliyorsunuz. Ama 1,5 milyon yetime bakan misyoner kuruluşların olduğu dünyada bir ülkenin toplam baktığı yetim sayısı 100 bini bulmuyorsa, burada sıkıntı vardır. Bu konuda üniversitelerimiz de üzerine düşeni yapmalı ve yetimlere sahip çıkmalıdır" şeklinde konuştu.
Zor Bir Süreçten Geçiyoruz
Türkiye'nin, zor bir dönemden geçtiğini kaydeden Yalçın, "Ülke olarak çok zor bir dönemdeyiz. Kurtuluş Savaşı'nın bunun kadar zor olduğunu düşünmüyorum. Çünkü karşınızda bir düşman var ve açık bir savaş oluyor. Şu anki yaşadığımız durum basit bir hadise değil. Dünyada 3 kıtada adalet sağlamış cihan devleti oluşumunun 5 ana şehri vardı. İslam medeniyeti denildiğinde bu 5 şehrin damga vurduğunu görürsünüz. Bunlar Kahire, Şam, Bağdat, Kudüs ve İstanbul'dur. Bunlardan 4'ü düştü, İstanbul kaldı. Eğer İstanbul'da ortadan kaybolursa siz bir medeniyetin yeniden toparlanmasından söz edemezsiniz. Yiğit düştüğü yerden kalkar ama kalkmaması için her türlü şey yapılıyor” ifadelerini kullandı.
Memur-Sen’in, Yardım TIR’ları Çorum’dan Yola Çıktı
Memur-Sen tarafından organize edilen “Halep’i Açlıktan, İnsanlığı Utançtan Kurtar” yardım kampanyası kapsamında gıda yardımını taşıyan TIR’lar, ihtiyaç bölgesine ulaşmak üzere Çorum Hitit Üniversitesi’nde düzenlenen törenle uğurlandı.
Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, daha sonra Çorum Valisi Necmeddin Kılıç’ı ziyaret ederek istişarelerde bulundu.