KONFEDERASYON HABERLERİ
Yalçın, Sinop Teşkilatıyla Bir Araya Geldi
Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, sel felaketinden etkilenen Sinop’a giderek mevcut durumu yerinde inceledi. Yalçın, ayrıca Sinop Memur-Sen İl Temsilciliği'nde şube başkanlarıyla bir araya gelerek 6. Dönem Toplu Sözleşme Kazanımlarını anlattı.
Sinop’ta ilk olarak sel felaketinden etkilenen Türkeli ilçesine giden Ali Yalçın, Kaymakam Mesut Ozan Yılmaz ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Anar’ı ziyaret ederek afet sonrası gerçekleştirilen çalışmalar hakkında istişarelerde bulundu. Yalçın, sonrasında Ayancık ilçesindeki Afet Koordinasyon Merkezi’ni ziyaret ederek gerçekleştirilen çalışmaları yerinde takip etti. Selden etkilenen Avukat Hasan Hüsnü Kılıç İlkokulu’nda İlçe Milli Eğitim Müdürünü ve Ayancık PTT İlçe Müdürlüğü’nü ziyaret eden Ali Yalçın, sonrasında İl Milli Eğitim Müdürü Ercan Yıldız ile bir görüşme gerçekleştirdi.
Son olarak Sinop Memur-Sen İl Temsilciliği'nde şube başkanları ile bir araya gelen Yalçın, sel felaketi dolayısıyla geçmiş olsun dileklerini ileterek, “ Vali beyle de görüşmemizde ifade edildi. Belki de tarihin en büyük sel felaketlerinden birini atlattık. Hepimize geçmiş olsun diyorum. Afet dolayısıyla yardıma ihtiyaç olan alanlarda teşkilat üyelerimizin aktif rol aldığını görmek bizleri oldukça memnun ediyor” ifadelerine yer verdi.
Yalçın, kamu görevlileri adına daha çok memnuniyet üretmek, kazanımları daha da artırmak için gece gündüz demeden koşturmak kadar, sendikacılığın doğası gereği kazanımların anlatılmasının da önemli olduğunu söyleyerek şöyle konuştu: “Bugüne kadarki en reformist ve en kapsamlı toplu sözleşmeye imza attık. ‘Masada görüşülemez’ denen konuları masada görüştük ve çözüme kavuşturduk. Toplu sözleşme ikramiyesi ile örgütlü ile örgütsüz olanın arasındaki makası bir nebze olsun açabildik. Toplu sözleşme ikramiyesini 135 TL’den 2022 yılı için 400 TL’ye çıkardık. Bu rakam 2023 yılında 500 TL’ye ulaşacak. 3600 ek gösterge ve sözleşmeliler konusunu çözüme kavuşturmak adına kayıt altına aldık. Örgütlüler adına %30 ile %40 arasında bir oransal zamma imza attık. Hizmet kollarında sağlıktan eğitime, imamlardan KOSGEB personeline kadar toplamda 7 milyar liralık bir kazanım elde ettik. Bizim hedeflerimizden bir tanesi de toplu sözleşme yasasının değişmesidir. Gerek kapsam, gerek işleyiş, gerekse süre bakımından karşılaştırdığımızda işçilerin toplu sözleşme sürecine göre oldukça dezavantajlı durumdayız. Kamuoyunda tarih olarak işçilerle benzer döneme denk geldiğimiz için benzer bir süreç yürüttüğümüz algısı var. Ancak işçiler içinde bulundukları dönemi konuşurken biz tamamen tahminler üzerine önümüzdeki 2 yılı konuşuyoruz. İşçilerde toplu sözleşme süresi 2 ayken bizde yalnızca 1 ay. Bu ve benzeri birçok konuda dezavantajlı konuma geldiğimiz için biz yasadan kaynaklanan sorunların çözümü için mücadele verdik vermeye devam edeceğiz.”