KONFEDERASYON HABERLERİ
28 ŞUBAT`IN FAİLLERİNİ YARGILARKEN, ESERLERİNDEN DE KURTULMALIYIZ
Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, 28 Şubat`ın faillerini yargılarken, eserlerinden de kurtulmak gerektiğini, aksi halde her 28 Şubat`ta, geçmişe ağıt yakma zorunda kalınacağını söyledi. Post modern darbe 28 Şubat`ın yıldönümünde yazılı bir açıklama yapan Gündoğdu, sürecin tamamen bitmiş olması için kalıntılarından da kurtulmanın önemine dikkat çekti.
28 Şubat`ın yol açtığı acıların, mağdurlarının ve milletimizin yüreğinden halen geçmediğini ifade eden Gündoğdu, "Baskı, dayatma ve zulümlerin en yoğun uygulandığı, mahalle baskısının zirveye çıktığı 28 Şubat`ın organizatörlerinin yargılanıyor olması bu acıyı dindirmemektedir. Acıların dinmesi, yeniden yaşanmaması için kalıcı hamleler yapılmalıdır" dedi.
1000 yıl sürecek denilen 28 Şubat sürecinin fiili etkisi sona ermesine karşın, bıraktığı bazı kalıntıların halen hayatı etkilediğini dile getiren Gündoğdu, darbe dönemi kalıntısı anayasa ve yasalara, 28 Şubat döneminde yenilerinin eklendiğine dikkat çekti. Her 28 Şubat`ta geçmişe ağıt yakılmak istenmiyorsa, bunun yolunun da 28 Şubat sürecinin getirdiği hukuk dışı bütün uygulamaları ortadan kaldırmak olduğunu ifade eden Ahmet Gündoğdu, özgürlüklere giden yolların bir an önce açılmasını istedi.
Katsayı engeli ve üniversitelerdeki baş örtüsü yasağının kaldırılması, kesintisiz eğitimden kesintili eğitime dönüş gibi yapılan çalışmaları takdirle karşıladıklarını hatırlatan Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, "Memur-Sen olarak her zaman yasakların karşısında durduk, hak ve özgürlük mücadelelerinin yanında olduk. Uluslararası Demokrasi Kongresi, Uluslararası Anayasa Kongresi, Anayasa Raporları, Kamu Çalışanlarına Kılık-Kıyafet Özgürlüğü`ne yönelik imza kampanyamız bu yöndeki belli başlı etkinliklerimizdir. 28 Şubat`ta ve darbe dönemlerinde ödenen bedellerin unutulmasını istemiyoruz." ifadelerini kullandı. 28 Şubat dönemi ve zihniyetinin mağdur ettiği kamu çalışanları, sivil toplum örgütleri ve vatandaşlara iade-i itibar yapılması gerektiğini de dile getiren Gündoğdu, sürecin sebep olduğu zararların da devlet tarafından tanzim edilmesini istedi.
Açıklamasında, 28 Şubat sürecinin mağdur ettiği isimlerin başında Necmettin Erbakan`ın geldiğini de belirten Gündoğdu, demokratik yolla işbaşına gelmiş bir hükümetin idare yetkisinin gasp edilerek post modern darbenin en önemli hamlesinin hayata geçirildiğini belirtti. Gündoğdu, 28 Şubat dönemi mağduru olan ve yine bir başka 28 Şubat`ın arefesinde, 27 Şubat 2011 tarihinde vefat eden Necmettin Erbakan`a da Allah`tan rahmet diledi.
Darbecilerini ve 28 Şubat`ın faillerini yargılayan Türkiye`nin, yargıladığı zihniyetin bıraktığı yasal kalıntıları tam olarak temizleyemediğine ifade eden Ahmet Gündoğdu, bu temizlenmenin yolunun ise yeni ve demokratik bir anayasa olduğunu vurguladı. Hak ve özgürlüklerin öne çıktığı, bireyin merkeze alındığı, vatandaşını tanımlayan değil, tanıyan Anayasa`nın, milletin ortak beklentisi olduğunu da kaydeden Gündoğdu, "Hak ve özgürlüklerin kullanımı iklimsel iyileştirme, düzenleme veya yasakları yok saymalarla sağlanamaz. Her vatandaşımız, demokratik haklarını yasal güvence içinde kullanabilmeli, bundan dolayı sorgulanmamalıdır." dedi.
28 ŞUBAT`LA İLGİLİ AÇIKLAMA METNİ İÇİN TIKLAYINIZ
.