Memur-Sen Konfederasyonu`na bağlı Eğitim-Bir-Sen Teşkilatlanmadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erol Battal, vefatının 3. Yıldönümünde İstanbul`da anıldı. Anma programında konuşan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “Tanıdığınız, inşanıza katkı sunan, itiraz eden ve isyanına tercüman olan insanları anlatmak zordur” dedi.
Memur-Sen Konfederasyonu`na bağlı Eğitim-Bir-Sen Teşkilatlanmadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erol Battal, vefatının 3. yıldönümünde, Eğitim-Bir-Sen Genel Yönetim Kurulu, Şube başkanları, merhumun ailesi, akrabaları, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, il milli eğitim müdür yardımcıları, ilçe milli eğitim müdürleri ve çok sayıda üyenin katılımıyla İstanbul`da anıldı. Bağcılar Halk Sarayı`nda gerçekleştirilen ``Bir Duruş Adamı Erol Battal``ı anma programı, Kur`an-ı Kerim tilavetinin ardından Erol Battal belgeselinin sunumuyla başladı. Programda Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın bir konuşma yaptı. ``EROL BATTAL TARZI SENDİKACILIK``Erol Battal`ın, müdüründen başkanına her makam sahibiyle hesaplaşabilen bir tavırla sendikacılık yaptığını ifade eden Yalçın, sözlerini şöyle sürdürdü: ``Doğruya ulaşmak, hakikatle buluşmak için bazen kırdı ama genellikle sardı. Gözlerinde zulme hiddet, mahzuna ve mazluma hürmet vardı. İsyanı da, itirazı da bir inşa çabasının dışa vurumuydu. Sendikacılık tam ona göreydi. Sendikal mücadeleye bakışı, sendikaya verdiği anlam, sendikacılık yapma şekli `Erol Battal tarzı sendikacılık` kavramını beraberinde getirdi.``
KAVGANIN ADAMI
Battal`ın büyüğe hürmet, büyüklenene nefret duyduğunu kaydeden Yalçın, ``Öfkesi keskin ama kısaydı. Gönül almasını ve gönle girmesini bilirdi. Öğrenmeye dair merakı, öğretmeye dair kararlılığı yazılarına yansırdı. Harbi bir adamdı. Kalbi ile dili arasındaki mesafe kısaydı. Kararlıydı ama inatçı değildi. Kavga adamı olarak algılanırdı ama hakikatte kavganın adamıydı`` şeklinde konuştu.
``SENDİKACILIĞIN ÖĞRETMENİ``
Sendikal aidiyetini, davaya bağlılığını anlamayanların tercihlerinden dolayı kırılabildiğini belirten Yalçın, ``Ve ilk zamanlar öyle oldu fakat teşkilat samimiyetini keşfettiğinde, ben dahil, birçok kişi Erol Battal`ın şifrelerini çözdüğümüzde, o herkesin ilham kaynağı, `sendikacılığın öğretmeni` olmuştu`` dedi.
TALHA BATTAL: HAKKA İNANDI VE İNANDIĞI GİBİ YAŞADI
Programın açılış konuşmasını yapan Erol Battal`ın oğlu Talha Battal, babasının haksızlıklar karşısında sert duruşu, dostlarına karşı samimi oluşunun onu farklı kılan özellikleri olduğunu dile getirerek, ``Babam okuduklarını yaşayan bir entelektüeldi. Derdi olan biriydi. Hakka inandı ve inandığı gibi yaşadı`` ifadelerini kullandı.
FETTANİ BATTAL: DOSTLARINA KİTAPLA GİDERDİ
Amcasının oğlu ve eski milletvekili Fettani Battal, Erol Battal`ın bir duruş adamı, korkusuz ve cesaret sahibi olduğunu vurgulayarak, ``Hayallerinde bile makam mevki sahibi olmak yoktu. Onun için cesurdu. Baskılara direnirdi. Dostlarına kitaplarla giderdi`` diye konuştu.
YILDIZ: GÖREVİNİ BİHAKKIN YERİNE GETİRDİ
İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, Erol Battal`ın duruşuyla, hayata bakışıyla, eğitimci ve sendikacı olarak görevini bihakkın yerine getirdiğini söyledi. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal da bir konuşma yaparak, amcasının oğlu Erol Battal ile ilgili duygularını dile getirdi. Programın sonunda, Genel Başkan Ali Yalçın, merhumun oğulları Talha ve Burak Battal`a, Eğitim-Bir-Sen`in yayınladığı ``Bir Duruş Adamı Erol Battal Yazıları`` ve ``Bir Duruş Adamı Erol Battal Kitabı`` ile Erol Battal`ın portresini hediye etti.