KONFEDERASYON HABERLERİ

ÇİÇEK: YIL SONUNA KADAR MİLLETİMİZE YENİ BİR ANAYASA ARMAĞAN ETMEK İSTİYORUZ
Anayasa Platformu adı altında bir araya gelen sivil toplum kuruluşlarının, TEPAV sekretaryasında 13 ilde düzenlediği ``Anayasa Vatandaş Toplantıları``nın sonuç raporu, TBMM Anayasa Uzlaşma Komisyonu`na verilmek üzere, TBMM Başkanı Cemil Çiçek`e sunuldu. TOBB`de düzenlenen ve TBMM Başkanı Cemil Çiçek, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu ile platform üyesi diğer kurum temsilcilerinin katıldığı törende konuşan TBMM Başkanı Cemil Çiçek, yıl sonuna kadar milletimize yeni bir anayasayı armağan etmek için yoğun bir çabanın içerisinde olacaklarını söyledi. Çiçek, TBMM`de grubu bulunan partilerin genel başkanlarına da teşekkür ederek, "Onlar toplumun yeni anayasa talebini önemseyerek, ihtiyaçlarını değerlendirerek bu dönem yeni bir anayasayı milletimize armağan etmek üzere 12 milletvekili arkadaşımızı böylesine tarihi ve önemli bir sorumluluk, şerefli bir sorumluluğu bizlere yüklemek suretiyle, destek vererek bu süreci başlatmış oldular. Kendilerine huzurlarınızda bir kez daha teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.Sonuç Raporu`nun teslim töreninde platform üyesi kurum ve kuruluşlar adına konuşan TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, anayasal konuların sivil toplum tarafından tüm açıklığı ile tartışılabilmesi için bir ortam oluşturduklarını ve o zamandan beri bıkmadan, usanmadan anayasa meselesi üzerine çalıştıklarına söyledi. Hisarcıklıoğlu, yeni bir anayasa için 22 sivil toplum kuruluşu bir arada il il gezdiklerini hatırlattı ve ``Aramızda işveren de var, işçi de var. Esnaf var, memur var, emekli var. Farklı dünya görüşüne, farklı hayatlara, farklı isteklere sahip örgütler aynı çatı altında toplandık. Ülkemizin ve evlatlarımızın geleceği için bir araya geldik. Hepimizin yüreği, daha güçlü bir Türkiye için atıyor`` ifadesini kullandı.ÇİÇEK: BU YILIN SONUNDA MİLLETİMİZE YENİ BİR ANAYASA ARMAĞAN ETMEK İSTİYORUZ
TBMM Başkanı Cemil Çiçek ise konuşmasında ``İnşallah bu yılın sonuna milletimize yeni bir anayasayı armağan etmek için yoğun bir çabanın içerisinde olmuş olacağız`` dedi.TBMM Başkanı Cemil Çiçek, şöyle konuştu: ``Gece demeden, gündüz demeden toplantı yaptığımız her yerde bu işin yükünü omuzlayan isimli isimsiz birçok arkadaşımız var. Bu vesile ile onlara teşekkür etmek istiyorum. Ayrıca bu toplantıların çoğunu pazar günü yaptık. Kendi özel hayatlarını bir tarafa bırakarak, tatil günlerinde bu toplantılarımıza katılarak sabahtan akşama kadar mesai yapmış vatandaşlarımız var. Onların da hepsine teşekkür ediyoruz. Ama bir teşekkürümüz de TBMM Başkanı olarak 4 siyasi partimizin saygıdeğer genel başkanlarınadır. Onlar toplumun yeni anayasa talebini önemseyerek, ihtiyaçlarını değerlendirerek bu dönem yeni bir anayasayı milletimize armağan etmek üzere 12 milletvekili arkadaşımızı böylesine tarihi ve önemli bir sorumluluk, şerefli bir sorumluluğu bizlere yüklemek suretiyle, destek vererek bu süreci başlatmış oldular. 19 Ekim`den bu tarafa komisyon üyesi arkadaşlarımızla beraber gerek sizlerin tertip ettiği toplantılara, gerekse özel olarak başkaca toplantılara katılmak suretiyle yeni bir anayasayı milletimize armağan etmek için... Gerçekten siyasetin zaten yoğun gündemi var. Birçok partimizin parti kongreleri var. Onları da yeri geldiğinde bir tarafa bırakarak, kar kış demeden Türkiye`nin her tarafında bu süreci en iyi şekilde değerlendirebilmek için yoğun bir çaba sarf ettiler. İnanıyorum ki bu anayasayı başlattığımızda bu sürecin tarihini yazanlar hem sizlerin hem de milletvekili arkadaşlarımızın hem de onlara destek veren siyasi partilerimizin rolünü en iyi şekilde değerlendireceklerdir.``
ANAYASA YAPMAK, YASAMA FAALİYETLERİNİN EN ZOR İŞİ
Anayasa yapım işinin konuşulduğu kadar kolay bir iş olmadığını, belki de yasama faaliyetleri içerisindeki en zor iş olduğunu kaydeden Çiçek, müzakere masasında söylenen, konuşulan her şeyin ``daha iyi bir anayasa`` noktasında olduğunu belirtti. 4 siyasi parti temsilcisinin de gayet medeni ilişkiler içerisinde Türkiye`nin her bölgesine gitmek suretiyle vatandaşı dinleme çabası içerisinde olduğunu vurgulayan Çiçek, ``Zannediyorum anayasa kadar bu tablo da önemlidir. Temennim odur ki Türkiye siyasetine bu tablo, bu olumlu tablo egemen olsun`` diye konuştu.
GÜNDOĞDU: YIL SONUNA KADAR YENİ ANAYASA BEKLİYORUZ
Sivil toplum kuruluşlarının çalışmalarını değerlendiren Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, yoğun gündemlerine rağmen bütün kurum ve kuruluşların yeni anayasayı birinci önceliği olarak görerek bu çalışmalara katıldığını söyledi. Bu yoğun ve özverili çalışma sonrası ortaya çıkan sonucu TBMM Başkanı Cemil Çiçek`e sunduklarını ifade eden Gündoğdu, "Bundan sonra, bütün iş TBMM`ye kalıyor. TBMM Başkanımız Cemil Çiçek, yıl sonuna kadar milletimize bir anayasa armağan etmek istediklerini söyledi. Bu, bizim hem Memur-Sen olarak baştan beri talebimizdir. Referandum sürecinin tamamlanması için, milletimiz 12 Haziran seçimlerinde yeni anayasa vaad eden bütün partilerimize bu sorumluluğu yüklemiştir. İnsan onuruyla hak ve özgürlüklerini öne çıkaran, toplumu tanımlayan değil, tanıyan bir anayasanın yıl sonuna kadar tamamlanması ve milletin onayına sunulması bizim en büyük beklentimiz, TBMM`nin de öncelikli görevidir" şeklinde konuştu.
KATILIMCILARA PLAKET VERİLDİ Konuşmaların ardından TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve Anayasa Uzlaşma Komisyonu üyeleri, Anayasa Platformu üyesi TOBB, Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB), Türk-İş, Memur-Sen, Türkiye Kamu-Sen, TUSKON, TÜRMOB, TÜRSAB, Türkiye Noterler Birliği, TÜMSİAD, TÜRKONFED, TESK, Hak-İş, Türkiye Barolar Birliği, MÜSİAD, TOFED, Türkiye Emekliler Derneği, Habitat Kalkınma ve Yönetişim Derneği, Türkiye Sakatlar Konfederasyonu ve TİSK temsilcilerine birer teşekkür plaketi ve belgesi verdi.
PROGRAMLAR YOĞUN KATILIMLARLA GERÇEKLEŞTİRİLDİ
TBMM Başkanı Cemil Çiçek, TBMM Anayasa Uzlaşma Komisyonu`nun Ak Parti, CHP, MHP ve BDP`li üyeleri, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu `nun yanı sıra Anayasa Platformu`nun diğer üyeleri, yerel ve ulusal STK temsilcileri ile rast gele belirlenen vatandaşların katıldığı bu toplantılarda, halkın yeni anayasaya dair düşünce, talep ve beklentileri tarafsız ve serbest bir tartışma ve müzakere ortamında bir araya getirildi.
``Türkiye Konuşuyor`` sloganıyla yapılan Anayasa Vatandaş Toplantıları, Ankara, Konya, Edirne, Diyarbakır, İzmir, Ankara (Sadece kadınların katılımıyla), Antalya, Samsun, Bursa, Trabzon, Gaziantep, Erzurum ve İstanbul`da, yaklaşık 6 bin 500 anayasa gönüllüsünün katılımıyla gerçekleştirildi.
.