KONFEDERASYON HABERLERİ
GÜNDOĞDU, TV 24`TE YAYINLANAN MODERATÖR PROGRAMINA KATILDI
03.11.2009 TV 24 `Moderatör` Programı`na katılım - Ankara
Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, TV 24`te gün içinde canlı olarak yayınlanan ``Moderatör`` Programına konuk olarak katıldı.
Gündoğdu, TV 24 `te Taşkın Koç`un sorularını cevaplandırdı
* Genel Başkan Gündoğdu,
-Uzmanların maaşlarının eşitlenmesi,
-Kamudan özel sektöre - özel sektörden kamu`ya geçişlerin kolaylaştırılması ve
-Sicil raporlarının kaldırılması ile ilgili olarak hükümetin hazırlamayı düşündüğü tasarı çalışmasına ilişkin Yaşar Taşkın Koç`un sorularını cevaplandırdı.
* Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, hükümetin gündeme getirdiği kamu çalışanlarını ilgilendiren düzenlemelerin gündeme geliş şeklini uygun bulmadıklarını söyledi.
Konunun, toplu görüşmenin bir maddesi ise, Devlet Bakanı Hayati Yazıcı`nın, çalışma hayatı olarak ele alınıyorsa Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer`in kendileri ile görüşmesinin daha uygun olacağını kaydetti.
24 Haber Kanalı`nda Moderatör programına katılarak, konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Gündoğdu, ``Ancak sayın hükümet sözcüsünün açıklamalarından görüyoruz ki üç konuda bir çalışma var ve bu ay içerisinde meclise geleceği söyleniyor. Uygun olanı, bizimle görüşerek, bizimle beraber hazırlanan taslağın Bakanlar Kurulu`na, `konsensüs sağlanarak çalışma hayatıyla görüşerek hazırladığımız tasarı bu şekilde` denmeliydi`` şeklinde konuştu.
Devlet Bakanı Hayati Yazıcı`nın, olayın şekillenmediği, brifing alacağını söyleyemesi yönündeki açıklamasını da değerlendiren Gündoğdu, ``Devlet Bakanımız Sayın Hayati Yazıcı`nın söylediği süreç de yaşanmazsa, `ben yaptım oldu` mantığıdır. Bu da çağdaş yönetim anlayışıyla bağdaşmaz`` dedi.
Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu`nun
gündemdeki konulara ilişkin görüşleri şu şekilde:
* "EŞİT İŞE EŞİT ÜCRET"
Bizim öteden beri önemsediğimiz, toplu görüşme masasına da yansıttığımız, eşit işe eşit ücret bağlamında, aynı işi yapanların aynı ücreti almasına yönelik talebimiz olmuştur.
Hükümet de bunu görerek, önce denge tazminatı sonra da ek ödemeye dönüşen kararlılık, bu yıl kriz sebebi ile sürmedi.
Geçen yıl en düşüğü 103 TL olan bir ek ödeme vardı.
Burada teşhis doğru; uzmanların aynı ücreti alıyor olması lazım.
Ancak sorun şu; yukarıdan mı eşitlenecek, aşağıdan mı? Esas olan şudur; aynı işi yapan bir uzmanın, başka bir bakanlıkta aynı işi yapmak için can atıyor olmaması gerekmektedir.
* "SİCİL RAPORLARININ KALDIRILMASI"
Hükümetin konuyla ilgili yapmak istediklerini açıklarken kullandığı ifadeler kısıtlı cümlelere yapıldığı için yoruma açık bir durum var. Sicillerin iki dudak arasına mahkum edilmemesi lazım. Hükümetin getirdiği önemli düzenlemelerden biri de bilgi edinme yasası. Çalışan, sicil notunu öğrenip gerekirse yargı yoluna gidebiliyor. Hükümet, yargı yolunu kapatmaya çalışıyorsa, buna evet demeyiz. Biz Memur-Sen olarak, her türlü uygulamanın yargı denetimine açılmasından yanayız. Biz, HSYK ve YAŞ kararlarının yargıya açık olmasını ve hukukun, bunu onamasını istiyoruz. Çalışanın cezalandırılacağı bir sistem istemiyoruz.
* "KAMUDAN ÖZEL SEKTÖRE, ÖZEL SEKTÖRDEN KAMUYA GEÇİŞ"
Bu konuda çeşitli sıkıntılar var. Özel sektörden gelen kişi, geldiğ kurumun bürokratı mı olacak? Veya o kişiyi göreve getiren hükümet görevden ayrıldığı zaman o bürakrat ne olacak? Bunun için, biz Memur-Sen olarak, öteden beri bir öneride bulunuyoruz; Devlet Memurluğu ile Hükümet Memurluğu ayrılsın. Genel Müdür ve yukarısı hükümet memurluğu olsun. Hükümetlerle gelsin, hükümetlerle gitsin. Gelen her hükümetin bu yönde sıkıntı yaşadığını hep görüyoruz. Bir hükümetin getirdiği bir genel müdür yardımcısı, görevden alınınca yargı kararıyla geri geliyor. Hükümetse, uyum içinde çalışacağı birini istiyor.
Programı izlemek için tıklayınız
.
Görüntülenme 10849