KONFEDERASYON HABERLERİ
Kaya: Tar-Gel Mücadelemizde Sona Yaklaşıyoruz
Yetkili Sendika Toç Bir-Sen`in TAR-GEL Projesi adı altında istihdam edilen, bugün itibariyle yaklaşık on bin mühendis ve veteriner hekimin yaşadığı “köyde istihdam” sorununun çözümü için verdiği mücadelede sona yaklaşılıyor.
Kamu Görevlileri Sendikaları Üçüncü Dönem Toplu Sözleşmesi’nin, Tarım ve Ormancılık Hizmet Kolu Bölümü’nün “TAR-GEL Projesi’nin Yeniden Değerlendirilmesi” başlıklı 17. Maddesi’nde yer alan “Yetkili Sendika ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı arasında TAR-GEL Projesi’nin yeniden değerlendirilmesine ilişkin çalışmalar 2016 yılının sonuna kadar tamamlanacaktır” hükmü gereğince Yetkili Sendika Toç Bir-Sen tarafından GTHB Personel Genel Müdürlüğü’ne yazı gönderildi.
“KADRO SORUNUNU BİZ ÇÖZDÜK, KÖYDE İSTİHDAMI DA BİZ ÇÖZECEĞİZ”
Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı ve Toç Bir-Sen Genel Başkanı Günay Kaya, TAR-GEL Projesi personelinin köyde istihdam edilmesi sorununun kesin olarak çözülmesi için Üçüncü Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerinde Yetkili Sendika olarak büyük kapı araladıklarını belirterek Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Yetkili Sendika Toç Bir-Sen arasında yapılacak olan çalışmanın bir milat olacağını dile getirdi.
Kaya; “Nasıl ki TAR-GEL çalışanlarının kadro sorununu biz çözdüysek, köyde istihdam edilme sorununu da inşallah yine biz çözeceğiz” dedi.
“AMACIMIZ KARDEŞLERİMİZİN YARALARINA MERHEM OLMAKTIR”
Kaya, on bini aşkın veteriner hekim ve mühendisin meslektaşlarıyla aralarındaki ayrımcılığa son verilerek çalışma barışının maksimize edilmesi ve yaşanılan tüm sorunların bir an önce bitirilmesi için yıllardır büyük mücadele verdiklerini dile getirerek şunları kaydetti: “Toç Bir-Sen ailesi olarak KÖYMER sürecinden bugüne kadar on bin civarındaki arkadaşımızın mesleki ve ekmek mücadelesine samimi ve kararlı bir şekilde devam ettik. Kardeşlerimizin yaşadığı bin bir çileyi bitirmek için onların haklı ve gür sesi olarak, üstlendiğimiz sorumluluğun ve yetkili sendika olmanın bilinciyle sorunu; gerek Bakanlık bürokratlarımızla yaptığımız sayısız toplantı ve müzakerelere gerek Toplu Görüşme ve Toplu Sözleşme masalarına en iyi şekilde taşıdık. Amacımız birilerini kırmak, üzmek değil; amacımız TAR-GEL Projesi kapsamında çalışan veteriner hekim ve mühendis kardeşlerimizin yaralarına merhem olmaktır.
Ayrıca bu sorunun çözümünde atılacak her bir adım, bir taraftan meslektaşlarımızın sorunlarının bitirilmesine diğer taraftan da üreticimizin, çiftçimizin, köylümüzün ve topyekun tarım sektörümüzün daha etkili, daha verimli hizmet alması ve katma değer üretmesi adına büyük önem taşımaktadır” dedi.
Kaya konuşmasını şöyle sürdürdü: “TAR-GEL Projesi personelinin sorunlarının tamamen çözülmesi ülkemiz tarımına, milletimize ve devletimize gece gündüz hizmet eden, güzide kurumumuz Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın sunduğu kamu hizmetinin etkinliğinin ve verimliliğinin artırılmasına aynı zamanda, sunulan hizmetteki kamu yararının çoğaltılmasına da katkı sunacaktır. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanımız Sayın Faruk Çelik’in saygın devlet ve millet adamlığı, birikimi, tecrübesi ve pozitif yaklaşımıyla, Toç Bir-Sen’in çözüm odaklı ve kararlı mücadelesiyle bu ana kronik soruna neşter vurulacaktır.”