KONFEDERASYON HABERLERİ
MEMUR-SEN`DEN YÖK BAŞKANI ÇETİNSAYA`YA `HAYIRLI OLSUN` ZİYARETİ
Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, `ordu göreve` pankartı altında yürüyen rektörlerin döneminden, özgürlükçü yaklaşımların sergilendiği ve adımların atıldığı YÖK dönemine girmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. 28 Şubat sürecinde, MGK`nın emrindeki YÖK`den özgürlükçü YÖK`e geçiş yaşandığını belirten Gündoğdu, atılan adımların kalıcı olması için yasal dayanaklarının oluşturulması gerektiğini söyledi.
Ahmet Gündoğdu, YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya`ya `hayırlı olsun` ziyaretinde bulundu. Ziyarette konuşan Gündoğdu, 28 Şubat sürecinin dayatması olan katsayı uygulaması ve başörtüsü yasağının YÖK`ün önceki başkanı zamanında gösterilen kararlılıkla sona erdirildiğini belirterek, "Üniversiteler, özgür eğitim kurumları olmalı. Kimse düşüncesi, yaşam tarzı, kılık ve kıyafeti yüzünden yargılanmamalı" şeklinde konuştu. Üniversitelerin her türlü bilimin öğretildiği, bilimsel çalışmanın geliştirildiği mekanlar olduğuna dikkat çeken Gündoğdu, buna karşılık üniversitelerdeki sendikal örgütlenmenin seviyesinin düşük olmasının şaşırtıcı olduğunu ifade etti. Özgürlüğü savunan kurumlardaki bu durumu anlamakta zorluk çektiklerini ifade eden Ahmet Gündoğdu, sendikaların çalışma hayatına yönelik elde ettiği kazanımlardan bazı örnekleri YÖK Başkanı Prof. Çetinsaya`ya aktardı.
Gündoğdu, ziyarette ayrıca YÖK çalışanlarının sorunlarının bir kısmını Başkan Çetinsaya`ya iletti. Doçentlikte bekleme süresinin uzun olduğunu, yardımcı doçentlikte ise kadro sıkıntısı bulunduğunu ifade eden Gündoğdu, kurum çalışanlarına yönelik görevde yükselme sınavının yapılmamasının yol açtığı mağduriyetlere de dikkat çekti. Gündoğdu, Diyanet İşleri Başkanlığı`ndaki ön lisans mezunu imam-hatipler ile Sağlık Bakanlığı`ndaki ön lisans mezunu hekim dışı personelin yanı sıra diğer bakanlıklardaki ön lisans mezunu teknikerlerin lisans tamamlamaları için uygun eğitim programları oluşturulmasını istedi. Ahmet Gündoğdu özel vakıf üniversiteleriyle tezsiz yüksek lisans için gerçekleştirdikleri anlaşmanın devlet üniversitelerinde de yaygınlaştırılmasına yönelik beklentiyi dile getirdi.
YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya ise konuşmasında ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, yükseköğrenim mensuplarının sorunlarının çözümünde her türlü işbirliğine hazır olduklarını kaydetti. Tabandan gelen taleplerin kendilerine iletilmesinden memnuniyet duyacaklarını belirten Çetinsaya, üniversitelerle sivil toplum örgütleri arasındaki işbirliğini geliştirmek için de ortak çalışmalar yapılabileceğini ifade etti. Prof. Çetinsaya, kendilerine iletilen taleplerle ilgili olarak da, ilgili birimlerle görüşeceğini, yükseköğrenimin artmasına yönelik işbirliklerinin kendilerini de sevindireceğini kaydetti.
Ziyarette Ahmet Gündoğdu`nun yanı sıra Memur-Sen Genel Sekreteri ve Toç-Bir-Sen Genel Başkanı Günay Kaya, Memur-Sen Genel Teşkilat Sekreteri ve Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, Memur-Sen Genel Mali Sekreteri ve Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar, Memur-Sen Genel Mevzuat ve Toplu Sözleşme Sekreteri ve Enerji Bir-Sen Genel Başkanı Hacı Bayram Tonbul ile Eğitim Bir-Sen Genel Sekreteri Ahmet Özer de hazır bulundu.
.