KONFEDERASYON HABERLERİ
Yalçın: "Sendikalılar İçin Milat Oluşturduk"
Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın teşkilat buluşmaları kapsamında Bitlis’e gitti. Burada çeşitli sendikal faaliyetlerde bulunan Yalçın, ayrıca 6. Dönem Toplu Sözleşme’nin getirilerini anlatarak örgütlü ile örgütlü olmayan arasında bir makas oluşturduklarının altını çizdi.
Ali Yalçın, Bitlis programı kapsamında ilk olarak Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay, Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necmettin Elmastaş, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Korkmaz, İl Tarım ve Orman Müdürü Rıfat Çelik ve İtfaiye Müdürü Nazmi Olcay’ı ziyaret ederek çeşitli temaslar gerçekleştirdi. Sonrasında Güroymak Anadolu Lisesi’ne bir ziyaret gerçekleştiren Ali Yalçın, burada öğretmenlerle birlikte eğitim öğretim hayatına ilişkin değerlendirmelerde bulundu ve soruları yanıtladı.
Bitlis programının son bölümünde Memur-Sen İl Divanı’na katılan Yalçın, burada il ve ilçe yönetimlerinin yanı sıra işyeri temsilcilerine hitap etti ve 6. Dönem Toplu Sözleşme’nin örgütlüler adına bir milat olduğuna vurgu yaparak, “Yıllardır örgütlü ile örgütlü olmayan ayrımı yapılsın istiyorduk. Biz gerek masada gerek sahada ter döküp mücadele ederken, ‘Sendika ne işe yarıyor?’ diyenler de elde ettiğimiz kazanımlardan faydalanıyordu. Artık 6. Dönem Toplu Sözleşme ile bu durumu geride bıraktık. Örgütlü olan kamu görevlilerinin maaşı oransal anlamda 2022 yılı itibariyle yüzde 30 ile yüzde 40,22 arasında bir artış gösterirken, örgütlü olmayanlarda bu oran yüzde 28,61 de kalmış olacak. Bunun yanı sıra %1 barajını geçen sendika üyelerinin toplu sözleşme ikramiyesi 400 TL’ye çıkarıldı. Bu açıdan bakıldığında biz örgütlü ile örgütsüz arasında bir makas oluşturmayı başardık. Önümüzdeki dönemlerde örgütlü olanın, mücadele edenin, hakkını arayanın daha iyi temsil edilmesi ve hakkının teslim edilmesi adına da elimizden gelen gayreti göstereceğiz” ifadelerine yer verdi.
Yalçın, hizmet kollarındaki kazanımların da göz ardı edilmemesi gerektiğini söyleyerek şu ifadelerle sözlerini noktaladı: “ Sınıf öğretmenleri ve okul öncesi öğretmenlerine aylık ortalama 211 TL iyileştirme var. Rehber öğretmenlerine 132 TL, özel eğitim öğretmenlerine aylık 317 TL, sağlıkta hekim dışı personele 270 ile 420 TL arasında iyileştirmeler mevcut. KOSGEB personeline 150 TL, imamlarda 90 TL, MTA personelinde 180 TL şeklinde iyileştirmeler elde ettik. OGM’de araç kullanan personele aylık 125 TL iyileştirme söz konusu, silahlı koruma ve güvenlik görevlilerine aylık 89,65 TL ilave artış getirdik. Gençlik ve Spor Bakanlığı personeline her müsabaka için ilave ücret şeklinde toplam 248 TL’ye varan artış sağladık. Acil çağrı merkezlerindeki çalışanlara aylık 179 TL iyileştirme kazandırdık. Hakim ve savcılarla birlikte mesai saatleri dışında mesai yapan personele 236 TL’ye kadar, yurt yönetim memurlarında 89,65 TL aylık iyileştirmeler mevcut. Bu ve bunun gibi diğer kazanımlar dahil edildiğinde sadece hizmet kolları bakımından 7 milyar liralık bir ödenek çıkarılması adına bir mücadele verdik ve kamu görevlilerini memnun edecek kazanımlara imza attık.”